Az Android 15 töltési hibák megoldódnak?

Android 15 töltési hibák

Az okos telefonok gyorstöltési sokat fejlődött az elmúlt években. A korábbi belépő 20-30W os töltésről egészen 240 W-ig jutottunk, bár nagyon sok androidos telefonnak elég a 7,5 W-nál nagyobb teljesítmény, ahhoz hogy gyorstöltésnek ismerje fel a töltési folyamatot.

Ha az 5 Wattos adaptert csatlakoztatjuk akkor biztos, hogy legfeljebb a lassú töltés üzenet fog megjelenni!

A a teljesítmény több, mint 7.5 Watt akkor indul el a gyors töltés, legalábbis a telefon gyorstöltésnek fogja érzékelni.

A Google Pixel 8 Pro-nál ez azért gond, mert ennél a telefonnál a 10W-os töltés már lassúnak számít, ennek ellenére gyorsnak érzékeli szoftveresen a telefon.

A Google közleménye alapján az első megoldás az lesz, hogy a lassú töltési küszöböt felemelik 20W-ra, tehát mégegyszer, ha a gyorstöltés 7.5W-tól indul és a lassú töltési küszöböt. Nem egészen világos, hogy ha az alsó küszöbérték 7.5W a gyors töltéshez, akkor miért emelik 10W-ról 20W-ra.

A Xiaomi esetén például 10 W -ig csak normál töltésről beszélünk, legalább 20 W-ot elkell érni a gyors töltésig, illetve ott van még a 67 és 120 W-os töltés is, ezeknél nem kérdés a még gyorsabb töltés.

Hogy hosszú távon mit csinál az akksival a gyors töltés főleg a nem rég megérkezett 30-35 fokokban az jó kérdés, érdemes még most rögzíteni az akksi kapacitást és ősszel ránézni, hogy mennyi az annyi.

A Samsung telefonknál is csak akkor jelenik meg a szuper gyors töltés zárolt képernyőn, ha legalább 25 W megy a telefonba.

A Szupergyors töltés 2.0 a Samsung Galaxy S24 Ultrákon 45 W-os töltésnél jelenik meg de ez már a tovább fejlesztett töltés.

Mindeközben az iPhone-ok töltése gyárilag még mindig 20 W-nál tart, az akksi kímélés oltárán.

 

Androiddal kapcsolatos hírek még:

 

MEGOSZTÁS