Csak jövőre jöhet az Android 10 a Samsungokra

A Samsung izraeli leányvállalata közzétette az Android 10 frissítési ütemtervét a Samsung Members alkalmazásban, és elképzelhető, hogy idén már nem vált az új főverzióra a dél-koreaiak egyetlen készüléke sem.

Néhány hete úgy tűnt a Galaxy S10 és a Note 10 szériák tagjai még ebben az évben megkaphatják az Android 10 alapú One UI 2 kezelőfelületet. A Samsung szokta leginkább átszabni a Google rendszerét, ebből adódóan a többi gyártóhoz képest jóval később teszik elérhetővé a frissítéseket. Az elmúlt évekből már ismerős lehetett az a forgatókönyv, hogy Samsung készülékre leghamarabb januárban fut be az új főverzió, mivel idén előbb kezdték a bétát volt rá esély, hogy legkésőbb decemberben megérkezhet az Android 10 legalább az S10 mobilokra. A ma kiszivárgott izraeli ütemterv alapján viszont úgy tűnik, hogy ebben a évben már egyik Samsung telefon és tablet sem vált Android 10-re.

Ettől függetlenül azért nincs kizárva, hogy egyes régiókban még decemberben jön a frissítést jelző értesítés. A csatolt kép szerint a Galaxy Note 9 és a Galaxy S9 mobilokra csak áprilisban jönne a rendszercsomag, ez elég tetemes különbség az idei csúcsmobilokhoz képest, amik már januárban frissülnek. Persze inkább érkezzen egy stabil megbízható rendszer, mint egy hibáktól hemzsegő. Hiába futott be az Android 10 alapú EMUI 10 több, mint 1 millió Huawei eszközre, több olyan hibát is hozott, amik miatt nem érte meg rögtön frissíteni.