Elindult az iOS 16 béta programja

Az amerikai vállalat a napokban hivatalosan is megnyitotta a tesztelők számára az iOS16 szoftver béta felületét. Mutatjuk, hogy mit kell tudni erről és kik vehetnek részt benne.

Ahogyan azt már megszokhattuk, mielőtt egy új rendszer elérhetővé válik hivatalosan is, a gyártók kiadnak egy béta programot, ahol a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják milyen lesz az új rendszer és visszajelzéseket adhatnak arról, hogy mi működik és mi nem.

A napokban az egyik legnagyobb amerikai vállalat, az Apple adta ki a legújabb rendszereinek béta verzióját, amik minden bizonnyal a közelgő Apple eseményen kerülnek majd bemutatásra, együtt az iPhone 14 sorozattal és az új iPad készülékekkel.

Az iPadOS 16 és az iOS 16 2022.július 11-től érhető el a felhasználó számára. Az új rendszert lényegében mindenki kipróbálhatja, ha rendelkezik egy kompatibilis iPhone vagy iPad készülékkel, csupán annyi a teendő, hogy az Apple hivatalos weboldalán regisztrálni kell. Ezt követően a regisztrált személy innentől kezdve megkapja az összes frissítést, addig amíg meg nem érkezik a hivatalos verzió, utána pedig ennek telepítése után törlődik a béta verzió.

Az új rendszerben több alkalmazás kap majd új frissítést, emellett új háttérképek érkeznek a zárolt képernyőhöz, valamint új Widgetekkel is találkozhatnak majd a felhasználók.


Forrás