iOS 17.6, megérkezett, itt van és letölthető a Beta!

Olvasási idő kb 1-2 perc!

Az iOS 17.6

 

Megjelent az iOS 17.6 Beta!

Nem rég írtunk, itt az iOS 17.5.1-ről, am Március 20-án jelent meg. Az iOS 17.5.1-ben volt az a frissítés, ami a korábban törölt vagy nem is iPhone-al készült képeket hivatott törölni a rendszerből.

Most nem sokkal később még az őszi iOS 18 előtt, itt van a friss iOS. Lássuk mit lehet róla tudni.

Aki nem fejlesztő de segíteni szeretné az iOS fejlesztését, az  aktív Apple ID-val engedélyezze a Beta verziók letöltését a beállításokban a szoftverfrissítés mneüben, majd töltse is le azt.

Sajnos a beálltásokban az iOS beta letöltés engedélyezés után a beta.apple.com-on nem találtunk infót csak az iOS 18-ról.

Szinte biztos, hogy az ősszel megjelenő új iOS 18, amiről itt és itt és itt írtunk, az iOS 17.6 is egy kicsit indokolatlannak tűnik, bízunk benne, hogy érdemes lesz letölteni de nem hibáztatjuk azokat, akik már az új jobb és biztonságosabb rendszert várják!

Részletek az Apple-től itt: részletek

Alább egy rövid videó a legjobb iOS 18 újításokról!

Emellett ne felejtsük el, hogy megjelentek az alábbi OS Beta verziók is:

  • Apple watch
  • iPad
  • TV
  • Vision Pro
  • Mac

Mindegyik Beta letölthető, de előtte ajánlott egy biztonsági mentés is, mert sosem lehet tudni, hogy milyen adat sérül vagy sérülhet. Az a biztos, hogy ha van mentés, mert akkor nem nagy baj, csak pepecs a visszatöltés és esetleg időigényes. Ha viszont nem készül mentés és nincs mit visszatölteni az sokkal rosszabb.

Illetve teljes tölrés után is még visszaállítható az adatok egy része vagy egésze de ehhez már speciális adat visszanyerés szükséges, ami több napot vagy akár hetet is igénybe vehet, ezt viszont érdemes profikra bízni.

A visszaállítás egyszerűen fogalmazva úgy lehetséges, hogy a teljes törlés után, amíg nem íródik felül a korábbi adatmennyiség addig egy bizonyos szintig elérhető az adat, csak ezt szoftveresen korlátozza a rendszer, hogy szabadnak lássuk, hiszen szinte korlátlanul felülírható az SSD.

A szinte korlátlan az kb 200.000 felülírást jelent.

#nemreklám

Az Emlékmentő kft. foglalkozik kifejezetten adatmásolással és mentéssel! részletek itt!

MEGOSZTÁS