Ismét fölényben lesznek a Samsung kijelzők az iPhone 14 sorozatban

Az amerikai vállalat hamarosan elkezdheti forgalmazni a legújabb iPhone 14-es sorozatot, amiről most kiderült, hogy nagyrészt Samsung kijelzőket fog használni. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

Az Apple sokat vár az iPhone 14 sorozattól a jelentések szerint, főleg a Pro modellektől, aminek a gyártását megnövelték. Erre próbálnak rásegíteni cégen belül is, ugyanis csak a Pro modellek kapnak majd meg bizonyos fejlesztéseket, amiért nagy különbség lesz majd a termékek között. Ilyen a processzor és a nagy felbontású kameralencse is.

Sokan nem tudják, de a legtöbb Apple készülék Samsung alkatrészeket használ, ugyanis a Samsung a memóriákon át a kijelzőkig mindent készít az okostelefon piacra is. Ez idén is így lesz, ugyanis a napokban megjelent kimutatás szerint, az iPhone 14 sorozat 83%-ban Samsung kijelző fog szerepelni, így most is meg fog maradni a dominanciája a dél-koreai cégnek.

Persze az Apple-nek nincs sok lehetősége, hiszen a legkiválóbb kijelzőket a legtöbb esetben a Samsung készíti. A Samsung mellett még kínai BOE cég szállít majd kijelzőket, kizárólag az iPhone 14 modellekhez, emellett becsatlakozik még az LG is, aki szintén nagy kijelző gyártó. Állítólag az iPhone 14 Pro Max modelleknél csak Samsung kijelzőt fognak kapni a felhasználók.


Forrás