Apple Pay Later: Rendelj iPhone-t, fizess hetekkel később

A Bloomberg legfrissebb információi szerint az Apple egy új szolgáltatás elindításán dolgozik, aminek köszönhetően a frissen vásárolt iPhone-t (vagy más Apple eszközt) ráérünk később is kifizetni. 

INLOCK

A későbbi fizetésre koncentráló BNPL szolgáltatások külföldön már rohamosan terjednek. A nagy tech cégek úgy próbálnak meg újabb ügyfeleket szerezni, hogy online rendelés esetében a felhasználók azonnal vásárolhassanak, fizetni azonban csak később kelljen. A megrendelt terméket ezt követően használatba is lehet venni, a vételárát pedig a számukra ideális időn belül kell majd kiegyenlíteni és akár részletfizetést is választhatunk. Mondhatnánk, hogy a mobilszolgáltatók kínálatában már évek óta van ilyen lehetőség, de ez nem teljesen ugyanaz. Mivel itt a havi törlesztőrészletek és futamidő tekintetében jóval nagyobb teret kapnak az felhasználók. Ha úgy tartja kedvünk akár négy, nyolc vagy ennél több részletben is kifizethetjük az adott készüléket. A cupertinoi cég tervei szerint, aki az Apple Pay Later-t használva két hetente négy részletben fizet teljesen kamatmentesen juthat majd új Apple eszközhöz, de lehetőség lesz hosszabb távú visszafizetésre is, ez esetben viszont már némi kamattal is kell majd számolni.

Apple Pay Later

Az Apple ezt a szolgáltatást az Apple Pay-hez kötné, ami egy ideje már nálunk is rendelkezésre áll, ebből kifolyólag az Apple Pay Later itthon is elérhető lehet majd a közeljövőben. Konkrét dátumot egyelőre nem árultak el a szolgáltatás megjelenésével kapcsolatban, első körben valószínűleg az USA-ban lehet majd élni ezzel a lehetőséggel.