Két változat is jött a ROG Phone 3-ból

A Legion Duel mellett az Asus ROG Phone 3 bemutatóját is megtartották tegnap, a tajvani cég már most egy lépés előnyben van, mivel ők a globális piacra céloznak.

Sajnos nem minden vonalon fejlődött a ROG Phone 3 az előző generációhoz képest, de aki ezt a készüléket választja biztosan nem fog csalódni. Két változat is jön belőle hazánkba, a Strix Edition Snapdragon 865 lapkával és 8 GB RAM-mal érkezik 299 ezer forintos áron, míg a normál verziót 12/256 GB-os kiszerelésben 369 ezer forintért, a 16/512 GB-os variánst pedig 399 ezer forintért kínálják, már Snapdragon 865+-szal. A jó hír, hogy bármelyik mellett tesszük le a voksunkat LPDDR5 RAM-ot és az UFS 3.1-es tárolót kapunk.

A 6,6 hüvelykes AMOLED panel méretén nem változtattak, de már támogatott a 144 Hz-es képfrissítés. A beállítások között viszont választhatunk a 120 Hz-es és 90 Hz-es opció közül is, értelemszerűen ezek kevésbé merítik az akkumulátort. Az Asus kihozta a maximumot a kijelzőből, 25 ezredmásodperces érintési érzékenységgel büszkélkedhet a panel, ennél jobb jelenleg nincs a piacon.

Nem hiányzik a repertoárból a sztereó hangszóró, a 3,5 mm-es jack kimenet és a két ultrahangos vállgomb sem, utóbbiaknak nagy szerepe lesz a játék során, a kamera alkalmazáson belül pedig különböző beállításokat érhetünk el velük. A hátlapi szenzorok számát háromra növelte az Asus. A főmodul 64 megapixeles, mellé jön még egy 13 megapixeles ultraszéles látó és egy 5 megapixeles makró is. Videofelvétel során maximum 8K felbontásban rögzíthetünk 30 fps sebességgel. Az előlapi kamera felbontása 24 megapixel, akárcsak korábban most is a viszonylag vastag felső káván találjuk a szenzort.ROG Phone 3

Modelltől függően Snapdragon 865 vagy 865+ dolgozik a burkolat alatt, utóbbi valamivel magasabb órajelen ketyeg és WiFi 6 támogatással is rendelkezik. Mindkettő hűtéséről aktív hűtőrendszer gondoskodik, ami kifelé fújja a keletkezett hőt, így sajnos nem áll ellen víznek, pornak és különböző környezeti hatásoknak az eszköz. A telefon akkumulátora 6000 milliamperóra, de a 30W-os gyorstöltéshez nem nyúltak. A készülékhez járó szoftver segítségével viszont szinte teljes egészében mi irányítjuk a töltési folyamatot. Az akkumulátor élettartamának megóvása érdekében az eszköz magától elkezdi csökkenteni a töltési teljesítményt 70 százalék körül. Lassabb mint a Legion féle 90W-os megoldás, de jóval hosszabb ideig lesz működőképes a telep.

A ROG Phone 3 már felkerült az Asus európai webshopjának kínálatába, a hazai megjelenéssel kapcsolatban viszont konkrét infót még nem tudunk. Természetesen egy rakat kiegészítőt is lehet majd külön venni a telefon mellé.