Kiderül, mennyibe kerül egy iPhone 14 Pro Max legyártása

Az amerikai vállalat már több, mint egy hónapja piacra dobta az iPhone 14 Pro Max modellt, amiről most kiderült, hogy mennyibe kerül legyártani azt. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

Az Apple 2022 szeptember 7-én mutatta be az iPhone 14 sorozatot, köztük az iPhone 14 Pro Max készüléket. A sorozat mindegyik tagjáról elmondható, hogy irreálisan magas áron nyitott, ami több embert akár el is tántoríthat a megvételtől.

Magyarországon az iPhone 14 Pro Max 128 GB-os kivitele 629.999 Ft-ba kerül, míg a legnagyobb 1 TB-os kivitel 930.000 Ft. Még akkor is soknak mondható lenne az összeg, ha hatalmas fejlesztéseket láthattunk volna az amerikai vállalattól, viszont mivel nincs így sokaknak jobban megérheti megvásárolni az előd modelleket.

A megjelenés után legtöbb esetben azt is megtudhatjuk bizonyos forrásokból, hogy valójában a cégnek mennyibe kerül egy okostelefon legyártása. A forrás kiemeli, hogy az első Pro Max modell megjelenés óta az volt a tendencia, hogy durván 400 és 450 dollár között mozog egy termék előállítása. Ha csak az iPhone 13 Pro Max-ot vesszük alapul, akkor ott 461 dollár volt egy okostelefon, míg az iPhone 14 Pro Max esetében ez az összeg 501 dollárra ugrott.

Ennek több oka is van, de az egyik legjobban észrevehető az a processzor drágulása, ugyanis az új A16 lapka 2,4-szer drágább, mint az előd A15 lapka, mindezek mellett még a kameralencse is 50%-al lett drágább, mint az eddigi 12 MP-es szenzor.


Forrás