Leállítja a Samsung az LCD kijelzők gyártását

A dél-koreai vállalat heteken belül leállíthatja az LCD kijelző panelek gyártását, a legújabb jelentések szerint. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

A Samsung az egyik legnagyobb kijelző gyártó cég a világon, akik az utóbbi években egyre kevesebb LCD kijelzőt gyártanak, hiszen a hangsúlyt inkább az AMOLED kijelzők gyártására fektetik, hiszen ezek a kijelzők sokkal színesebbek és jobb élményt nyújtanak, nem mellesleg az áruk is magasabb, így jobban megéri őket értékesíteni.

Néhány hónapja arról olvashattunk, hogy a Samsung azt tervezi, hogy a 2022-es év végén teljesen leállítja az LCD kijelző panelek gyártását, de úgy tűnik, hogy ez sokkal hamarabb jön el, hiszen állítólag már június végén leállítják a gyártást. Állítólag nagyon kiélezett a verseny az LCD kijelzők piacán, így a cég csökkenteni akarja a piaci veszteséget.

samsung display

A tervek úgy szóltak a dél-koreai vállalatnál, hogy a 2020-as évben már leállítják a gyártást, de a COVID19 járvány megjelenése miatt több megfizethető eszköz kellett a piacra, így a cég úgy döntött, hogy elhalasztják a lépést.

Egy hivatalos jelentés szerint az LCD kijelzők ára, a 2014-es árakhoz képest 36,6% a mai árakhoz képest, amiben nagy szerepet vállalnak az olyan cégek, mint a BOE, akik alacsonyabb árat kínálnak a konkurenciánál.


Forrás