Mégsem lett fizetős a Facebook az Apple felhasználóknak

iphone-facebook-cover

Már sokadszor hallhattunk a fizetős Facebook-ról. Legutóbb az Apple felhasználóknak lett megemlítve, hogy fizetniük kell a közösségi oldal használatáért. Végül nem lett belőle semmi.

crypto50

Az Apple idén májusban tette elérhetővé a felhasználók részére az iOS 14.5-ös számú frissítést. Mint tudjuk akkor az update-et nem igazán fogadták jól a közösségi oldalak üzemeltetői, leginkább a Facebook-ot és az Instagram-ot érintette meg a legjobban az iOS 14.5-ös frissítése. Aki még nem tudná, ebben megjelent egy olyan plusz védelmi mechanizmus, ami arra kényszerítette az applikációkat, hogy kérjenek engedélyt a felhasználóktól ahhoz, hogy követni tudják a tevékenységüket.

Ugye ezt kihasználva jelentek meg a később különböző hirdetések később telefonjainkon, melyekben pont azok tűntek fel amire korábban rákerestünk. Az Apple az iOS 14.5 frissítéssel májusban ezt megszüntette azon felhasználók részére, akik megtiltották az alkalmazásoknak, hogy kövesség tevékenységeiket.

Majd enyhén elkezdett fenyegetni a Facebook

Ezt követően a Facebook, Instagram és a WhatsApp is érdekes üzenettel szembesítette felhasználóit. Melyben kifejtették, hogy a követés engedélyezése nem csak a cégek, hanem a felhasználók érdeke is. Mivel így részükre testre szabott hirdetéseket tudnak majd megjeleníteni, valamint ezzel tudják támogatni a hirdetésektől függő vállalkozásokat is. Illetve az üzenetben az is leírták, hogy ezeknek köszönhetően maradhat ingyenes a Facebook és az Instagram is.

A fentiek óta azért már egy pár hónap eltelt és egészen idáig nem lett semmi a fizetés Facebook-ból vagy Instagram-ból. Valószínűleg ez idő alatt a Facebook-nál is rájöttek, hogy felesleges dobálózniuk ilyen “fenyegetésekkel” ezért is nem fordult elő hasonló üzenet mostanában. Persze ezért azt hozzá kell tennünk, hogy a  felhasználók többsége gyaníthatóan nem fakadna sírva ha Facebook nélkül maradna.