Megtámadták a TikTok-ot

tiktok

Érdekes hírt közölt a napokban a TikTok, szerintük az elmúlt időszakban terjedő vírusvideó egy összehangolt támadásnak része volt.

brave_banner_3_gsmring

Nagyjából két hete írtunk róla, hogy egy férfi öngyilkosságáról készült videó terjed a TikTok-on, és nem tud vele megbirkózni a portál felvételeket szűrő algoritmusa. Folyamatosan feldobja a klipet rendszer, hiába törlik a felvételt és az azt megosztó felhasználókat. Most újabb fejlemény van az ügyben, a TikTok egyik vezetője arról beszélt egy brit parlamenti bizottsági ülésen, hogy olyan nyomokat találtak, amikből arra következtetnek, hogy egy csoport szándékosan támadta meg őket egy összehangolt akció során, és ők terjesztették ezt a videót.

Theo Bertram, a TikTok európai Közpolitikai Igazgatója elmondta, hogy körülbelül egy héttel azután, hogy az eredeti videót élőben közvetítették a Facebookon, a TikTokba is megérkezett a felvétel, amit a videómegosztó algoritmusa el is kezdett törölni, de egy dark weben működő csoport új felhasználókat regisztrálva folyamatosan újra feltöltötte azt. A támadók, szerkesztették és különböző módon vágták a felvételt, így nehezítve meg az algoritmus munkáját, elősegítve a folyamatos terjedést. Megelőzve a hasonló eseteket, a TikTok hétfőn felvette a kapcsolatot 9 másik közösségi platformmal és javasolta, hogy figyelmeztessék egymást az erőszakos tartalmakra saját szolgáltatásaikban.

Bertram elmondta, hogy az év első hat hónapjában 104,5 millió videó került letiltásra az irányelvek megsértése miatt, ez kevesebb mint az adott időszakban összesen feltöltött klipek 1 százaléka.

FORRÁSgadgets.ndtv
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.