Méretes büntetést kaphat az Apple a csomagolásból elhagyott töltőfejek miatt

apple

Az amerikai vállalat egy nemrég megjelent jelentés szerint, nagy összegű pénzbírságot kaphat, az miatt, hogy elhagyta a töltőfejet az okostelefonok csomagolásából. Mutatjuk, hogy mit kell erről tudni.

Az Apple még az iPhone 12-es széria megjelenésénél döntött úgy, hogy elhagyja a töltőfejet, minden készülékének a csomagolásából, ami akkor hatalmas felháborodást keltett a felhasználók körében, azóta pedig csatlakozott hozzájuk a Samsung is és szépen lassan az összes nagyobb gyártó fokozatosan elhagyhatja ezt a kiegészítőt a dobozból.

Az Apple indoka erre az volt, hogy így kevesebb hulladékot állítanak elő és a legtöbb embernek úgy is lapul otthon egy régi töltő a fiókban.

Egyes kormányok viszont ezt nem hagyják annyiban, Brazíliában például beperelték az Apple-t arra hivatkozva, hogy hiányos termékeket értékesítenek így a töltőfej nélkül, valamint még nem mutattak fel olyan környezeti előnyt, amit a kiegészítő eltávolítását indokolja a dobozból.

A brazil Igazságügyi Minisztérium 2,34 millió dollárra pereli be a nagyvállalatot, valamint arra is utasították őket, hogy az összes olyan iPhone készülék értékesítést szüntessék meg, aminek a dobozában nem található meg a töltőadapter. Az amerikai nagyvállalat persze fellebbezett és azt nyilatkozták, hogy megpróbálnak egyetértésre jutni a felelős szervekkel az ügy békés megoldása érdekében.


Forrás