Motorola Razr 5G: nem éppen jó vétel

Befutott a következő Motorola Razr, ami már az új generációs hálózatra is tud csatlakozni, ezért csak simán a Motorola Razr 5G nevet kapta. 

brave_banner_3_gsmring

Továbbra sem ezzel a készülékkel kell szemezni azoknak, akik egy jó ár/érték arányú mobilt szeretnének. A felső középkategóriás specifikációk mellé ugyanis csúcsmobilokhoz illő árcédula társul, persze az új Razr inkább divat telefon, mint okos választás.Motorola Razr 5G

A külsőt nagyon nem is piszkálta a gyártó, apróbb változások azért vannak. Az újdonság nyitott állapotban 169,2 x 72,6 x 7,9 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, összecsukva pedig 91,7 x 72,6 x 16 milliméteres lesz. Valamivel kompaktabb tehát mint az előző generáció, a jó hír, hogy ennek ellenére sikerült egy nagyobb telepet pakolni a házba. 2800 milliamperórás akkumulátor áll rendelkezésünkre, amit 15 W-os kábeles gyorstöltéssel táplálhatunk.

Egy fokkal jobb lett a hardver is, a motorháztető alatt Snapdragon 765G dolgozik 8 GB belső memória és 256 GB tárhely mellett. A belső képernyő 6,2 hüvelykes OLED panel 876 x 2142 pixel felbontással és 21:9-es képaránnyal. A beszédhangszóró mellé idén 20 megapixeles szelfikamera került. A külső oldalon 2,7 hüvelykes OLED kijelzőt és 48 megapixeles főkamerát találunk. Amit mindenképp fontos kiemelni, hogy a hátlapi modul már optikai képstabilizálással is rendelkezik és a LED vaku helyén is változtattak. A másodlagos képernyő felbontása 600 x 800 pixel, továbbra is főként értesítések megjelenítésére szolgál, de hasznát vehetjük szelfik készítésénél is.

Apróbb negatívum a WiFi 6 és az 5.1-es Bluetooth hiánya (csak BT 5.0 van), a dizájnból kifolyólag jack kimenetet sem érdemes keresni az eszközön. A Motorola Razr 5G 1399 dolláros áron nyit, ez valamivel olcsóbb mint az elődmodell, de azért 423 ezer forintot nem biztos, hogy megér.

Kapcsolódó cikk:
Nincs most menőbb telefon a Motorola Razr 2019-nél