Nem közvetetten, de a Samsung is Apple mellé állt

Írtunk már korábban az Apple vs. FBI ügyről most jönnek a legújabb fejlemények. A napokban volt egy több órás kongresszusi meghallgatás, amiből sokak szerint az almás cég jött ki “nyertesként”. Legalábbis jó pozícióból várhatja a továbbiakat, mivel a csatának még koránt sincs vége. Március végén újra visszatérnek a kaliforniai bíróságra ahonnan az egész ügy indult. Addig semmi fejleményre nem számíthatunk az üggyel kapcsolatban.

Sok cég állt már az Apple mellé, de a nagy rivális Samsung még nem döntötte el kinek a pártjára áll, most viszont kiadtak egy közleményt:

“A vásárlóink személyes adatainak a biztonsága kiemelt fontosságú számunkra, de még nem döntöttük el, hogy mellékeljünk-e támogatói levelet. Elsődleges fontosságot élvez, hogy megőrizzük a termékeinkbe vetett bizalmat. A telefonjainkba épített titkosítás biztosítja a személyes adatok védelmét, és a rendszer nem rendelkezik hátsó kapuval. Ha szükséges, akkor törvényes keretek között együttműködünk a bűnüldöző hatóságokkal. Ugyanakkor bármilyen olyan igény, hogy létrehozzunk egy hátsó kaput, aláásná a vásárlók belénk vetett bizalmát.”

Igaz nem nevezik meg az Apple-t a közleményben, de láthatóan egy véleményen vannak velük.

apple-vs-samsung1

MEGOSZTÁS