Olyan jó az M1-es chip, hogy az Apple emberei sem hitték el

m1

Az Apple a tavalyi évben bejelentette az M1-es saját fejlesztésű lapkakészletét, ami a tesztek szerint nagyon jól teljesít. Annyira, hogy ezt a cég emberei sem hitték el.

INLOCK

A cupertinoi cég saját lapkát fejlesztett ki, amit először a MacBook készülékekben használt. Az idei évben bemutatták a legújabb iPad sorozatot is, ami szintén megkapta az M1-es chipkészletet. A chip annyira megnöveli az akkumulátor üzemidőt, hogy a MacBook Air sorozat legújabb tagja, hirtelen sláger termékké vált a piacon.

A cég marketingesei, amikor először megkapták az első prototípust, azt hitték, hogy valami hiba van a készülékkel, mert nem akart merülni. A tesztelés során a marketing szakember mellett Tim Cook, az Apple vezérigazgatója is a szobában volt. Ezt nyilatkozta az ominózus pillanatokról a marketinges:

„Amikor játszottunk vele néhány órát, és az akkumulátor nem mozdult, azt gondoltuk: “Ó ember, ez egy hiba, az akkumulátor kijelző elromlott. “

Erre T. Cook azt felelte, hogy: „Nem, ennek így kell lennie.”

Az M2 lapkán már évek óta dolgozott a cég és úgy látszik beérett a gyümölcse a sok erőfeszítésnek. Mobiltelefonok tekintetében a cég saját fejlesztésű lapkái pedig már évek óta, vezetik a Benchmark listákat.


Forrás