Szeptember 6-án érkezik a Huawei legújabb csúcsprocesszora

A berlini IFA kiállításon fogja bemutatni a Huawei a legújabb csúcsmobiljaiba kerülő Kirin 990 rendszerchipet.


Nem mondható újdonságnak, hogy idén új rendszerchippel fog előállni a Huawei. A szóbeszéd szerint az “újragondolt” Mate X is a hamarosan bemutatkozó Kirin 990 CPU-val fog érkezni. Ezen kívül borítékolható, hogy a Mate 30 és Mate 30 Pro is ezt a CPU-t kapja meg. Egy most közzétett YouTube videó szerint a Huawei úgy gondolta, hogy a berlini IFA kiállítás megfelelő időpont lesz a Kirin 990 bemutatására. Ezzel kapcsolatban egy 10 másodperces videót osztottak meg YouTube csatornájukon, ami a Kirin 990 érkezésére utal.

Az eddigi információk alapján a 7 nanométeres Kirin 990, a TSMC gyártósorain EUV technológiával fog készülni, aminek köszönhetően 20%-kal fog növekedni tranzisztorsűrűség és az energiahatékonyság is javulni fog. Más források szerint az új lapka 4K felbontású videót 60 fps-el tud majd rögzíteni, de ezzel kapcsolatban hivatalos megerősítést még nem kaptunk. A promóciós videó szerint szeptember 6-án fogják lerántani a leplet a Kirin 990-ről, akkor mi is részletesebben beszámolunk majd róla.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.