Erősebb processzorral és jobb kamerarendszerrel jön a Mate X

A Huawei februárban a Mobil Világkongresszuson mutatta be első hajlítható mobilját, a Mate X-et. Az eszköz azóta sincs piacon, mindig találnak valamit, amit lehet csiszolni rajta. A dolog persze érthető, nem szeretnének úgy járni, mint a Samsung a Fold-dal. 

REVO2

Közben viszont eltelt néhány hónap, a Mate X hardvere és kamerái már nem legfejlettebbek, és úgy tűnik novemberig nem is kerül piacra a készülék. A Mate 30 széria állítólag szeptemberben érkezik az új Kirin 990 lapkakészlettel. A Mate X-et Kirin 980-al mutatták be Barcelonában. Valószínűleg nem lenne túl jó döntés kiadni a több mint 2000 eurós masinát a tavalyi rendszerchippel. Erre a Huawei-nél is gondoltak és a legújabb pletykák szerint a premierig le is cserélik minden Mate X-ben lévő lapkát a Kirin 990-re.

Nem ez lesz az egyetlen változás, a GSMarena úgy tudja, kamerák terén is várható előrelépés, a Huawei P30 hátlapi moduljait kapja meg a Mate X. A külsőn is kozmetikáztak egy picit, de erről már hetekkel ezelőtt lehetett hallani. A TENAA által körülbelül egy hónapja közzétett adatok alapján, 161,3 x 146,2 x 11 milliméteres fizikai adottságokkal fog rendelkezni a Mate X, súlya pedig 287 gramm lesz. Nyitott állapotban egy 8 hüvelykes képernyő tárul elénk, 2480 x 2200 pixel felbontással, amikor a készülék összecsukódik, a kijelző 6,6 hüvelykesre zsugorodik, a képarány ebben az esetben 19,5: 9-es, a felbontás pedig  2480 x 1148 pixel.

Tablet módban a hátlap jobb szélén van egy valamivel vastagabb rész, ez a Huawei szerint pont jól jön, mivel így egy kézzel is meg lehet fogni a 8 hüvelykes eszközt. Ezen a részen vannak a kamerák és az USB C csatlakozó is. Ha a GSMarena infói helyesek, a Mate X hátlapján 40 megapixeles főmodul, 8 megapixeles telefotó szenzor és 16 megapixeles ultra széles látószögű lencse található most már. Az MWC-n elhangzottak szerint 4500 milliamperórás akkumulátor került a burkolat alá, és támogatott az 55 W-os vezetékes gyorstöltés. Azóta már kiderült, hogy a telep kapacitását 4400 milliamperórára csökkentették. Memória tekintetében több modell is forgalomba kerül, választhatunk 6/128, 8/256 és 12/512 GB-os variánst is.

Egyelőre nem tudni pontosan mikortól és mely országokban lehet majd megvásárolni a készüléket, az ár viszont ismert, 2000 eurónak megfelelő összeget kell majd fizetni az alapmodellért.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.