Szuperolcsó iPhone jöhet az Apple-től

Az első generációs iPhone SE 2016-ban jelent meg, majd bő négy évet kellett várni a folytatása. A 2020-as modell az iPhone 8-tól örökölt meg több komponenst és úgy tűnik a következő generáció is ismerős dizájnnal jöhet. 

INLOCK

Mindig szkeptikusak vagyunk ha iPhone SE-ről van szó, mivel 2016-tól folyamatosan, minden évben vártuk a folytatást, ami végül csak 2020-ban debütált. Most több forrás is azt állítja, hogy az SE legújabb generációja már 2022-ben megérkeztet. Erről számolt be az ismert elemző Ming-Chi Kuo is, aki meglehetősen képben van az Apple-lel kapcsolatos hírekkel. A Digitimes beszámolója szerint is 2022-ben jön az új SE, méghozzá az év első felében. Ez mondjuk nem mondható újdonságnak, hiszen a 2016-os és a 2020-as variánst is tavasszal került forgalomba. Ming-Chi Kuo szerint a formatervezést illetően nem igazán kell nagy változásra számítani, az eszköz két ütőkártyája állítólag a baráti árcédula és az 5G modem lesz.

iPhone

A Digitimes úgy tudja, a 2022-es iPhone SE lesz a legolcsóbb 5G képes masina az Apple termékpalettáján. Ha azt vesszük alapul, hogy a 2020-as modell 64 GB-os verziójáért jelenleg 140-160 ezer forintot kérnek, akkor biztosra vehető, hogy a cupertinoiak ez fölé lövik majd be az árat. Ami még mindig elég magasnak mondható, egy Androidos telefonhoz képest, de jóval olcsóbb az 5G képes iPhone 12 szériánál. Ennyi pénzért azért jóval izmosabb készülékeket is kapni, ebbe az árkategóriába esik bele az árukereső szerint például a Galaxy S20 FE, a Xiaomi Mi 10T Pro 5G vagy a OnePlus 8T is.

Egy kis ingyen Bitcoin jöhet?

Az új iPhone SE-vel kapcsolatos híreket érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni, talán az év vége felé többet is megtudunk majd a készülékről, már ha valóban megjelenik jövőre.