Új SMS-es csalásra figyelmeztet a világ egyik leggazdagabb embere

crypto-cover

Egy újabb SMS csalás terjed amivel jóhiszeműségünket kihasználva hozzá tudnak férni befektetéseinkhez és ez is tudják lopni őket.

crypto50

Valószínűleg sokaknak ismerős lehet Changpeng Zhao neve, akit a legtöbben csak CZ-ként ismernek. Róla azt érdemes tudni, hogy a Forbes 2021-es listája alapján a világ ötven leggazdagabb embere közül a huszonkettedik helyen található 1,9 millió dolláros vagyonnal. CZ a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének alapítója és vezérigazgatója. Twitter oldalán egy új SMS-es csalásra hívta fel követőinek figyelmét, az árverés lényege, hogy a felhasználóknak SMS-t küldenek a kifizetések törlésére szolgáló linkkel, amely a gyanútlan áldozatokat egy hamis weboldalra vezeti, amelynek célja a bejelentkezési adatok begyűjtése.

cz

A Binance vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao figyelmeztette a kriptoközösséget egy “masszív” SMS adathalász átverésre, amely a Binance ügyfeleit célozza. CZ pénteken Twitteren jelezte a felhasználóknak, hogy SMS-en keresztül a Binance felhasználókat érintő adathalász csalási kampány folyik.

binance-csalás

Egy masszív adathalász átverés van SMS-en keresztül egy linkkel a kifizetések törlésére. Ez egy adathalász weboldalra vezet, amit megnyitva a Binance bejelentkezési adatainkat kérik. Majd ezeket megadva azok esetében akik nem rendelkeznek más hitelesítéssel könnyen hozzáférhetnek a váltón tárolt kriptovalutáikhoz.

Figyelmeztetett, hogy soha ne kattintsunk SMS-ből származó linkekre és mindig a binance.com címet használjuk arra ha be szeretnénk jelentkezni a tőzsdére.

2022-ben eddig több hacker- és adathalász eset is napvilágot látott, és egyes platformok jelentős veszteségeket szenvedtek el a támadások következtében.