Youtube Prémium, VPN-el olcsóbban, már nem sokáig!

Olcsóbb Youtube Prémium jöhet?

A YouTube a jelenleg elérhető legjobb szórakoztató alkalmazások egyike, és freemium modellen működik, a felhasználók ingyenesen nézhetik meg a hirdetésekkel támogatott tartalmakat, valamint YouTube Premium előfizetéssel, amely kiküszöböli a hirdetéseket, és néhány további funkciót is tartalmaz. 

Hogy megéri-e előfizetni: itt kiderül!

Azok, akik olcsóbban pl VPN segítségével szeretnének olcsóbban hozzájutni a Prémiumhoz, azokat is figyeli a Youtube.

A Youtbe évek óta harcol az ad blockerek vagyis a reklám letiltók ellen, egyes videókban még arra is láthattunk példát, hogy a touch bar-os Macbook Proknál ellehet tekerni de az Apple TV-n keresztül megnyitott videók reklámjai is gyorsabban kipörögnek, mint alapból.

A helyzet pikantériáját az adja ráadásul, hogy régiónként változnak az előfizetés árai, sőt kis hazánkban, telefonos családi prémium előfizetés esetén 3.500-3.600 HUF a levonás, míg laptopról előfizetve ugyanez 2.700 HUF havonta.

Ezzel vissza is kanyarodhatnánk a VPN-hez, hiszen ha valaki megoldja hogy így olcsóbban hozzáfér, egyenlőre senki sem állítja meg. De persze jogos  a kérdés, hogy ugyanazért a szolgáltatásért, miért kell/lehet valahol többet vagy kevesebbet fizetni.

Többek között:
  • Ukrajnában
  • Törökországban
  • Indiában
  • Argentínában
  • A Fülöp Szigeteken biztosan VPN-t használnak az olcsóbb előfizetési díjakért cserébe.

 

Az Egyesült királyságban pl kerekítve 13 Fontot kell fizetni, ami kb 6.100.- HUF, Ukrajnában viszont csak kb 1.100-at. Érthető, hogy ha egy szolgáltatáshoz olcsóbban hozzáfér valaki ismételten, főleg ha ekkora a különbség, akkor nem biztos, hogy 4-6x annyit szeretne fizetni érte.

Jelenleg az a helyzet, hogy a Youtube szépen letiltja a bizonyíthatóan VPN-es előfizetéseket és egyszer majd nem lehet már így előfizetni.

Aki a költözésre hivatkozva használ VPN-t, arra a Youtube-nak az a válasza, hogy a Google, amúgy is követi a fiókhoz tartozó IP cím változásokat és azt a helyet veszi alapértelmezettnek, ahol arányaiban több IP cím van, mint máshol.

Tehát a Google szépen csendben figyeli, hogy a legtöbb eszközünk honnan szórja az éterbe az IP címet és ha az egy másik ország, mint ahonnan a VPN segítségével előfizetünk akkor szépen szól vagy nem szól és tiltja az előfizetést.

Ráadásul ezentúl az előfizetés újításához az adott IP cím helyéhez tartozó kártyával lehet csak újra előfizetni. Így kívánja a Youtube kedvesen ösztönözni a felhasználókat, hogy ne Ukrajnából VPN-ezve nézzék az USA-ból a tartalmakat.

Sajnos a fenti sorokból az pont nem derül ki, hogy lesz ebből olcsóbb Prémium előfizetés de bízunk benne, hogy hamarosan többet fogunk tudni.

Itt van még egy kis konfliktus a Google háza tájáról: ide kattints!

MEGOSZTÁS