1 millió telefonon már teszteli saját rendszerét a Huawei

Láthatóan a Huawei megpróbál minden eshetőségre felkészülni, melyek az embargó hatásai miatt érinthetik a vállalatot, a legfrissebb hírek szerint már élesben is tesztelik saját fejlesztésű operációs rendszerüket.


Egy kicsit nagy a kavalkád a Huawei operációs rendszerét illetően, hallhattunk már róla HongMeng OS, Ark OS és Oak OS néven is, bár az elnevezés véleményem szerint nem igazán fogja zavarni a felhasználókat, bár ettől függetlenül azért jó lenne ha egy kevésbé Kínaiul hangzó néven érkezne. A chinadaily szerint a Huawei egy millió készüléket már szét is küldött tesztelésre amin saját rendszerük van előre telepítve. Megerősítést nyert továbbá az is, hogy a “HongMeng” kompatibilis lesz az összes Androidos alkalmazással és az is kiderült, hogy az OS jelentős biztonsági funkciókkal rendelkezik a személyes adatok védelme érdekében.

Az operációs rendszer egyébként támogatni fogja a mobiltelefonokat, számítógépeket, táblagépeket, televíziókat és az autókat is. Más források szerint a Huawei már szinte az összes védjegybejegyzésekkel foglalkozó szervezet részére benyújtotta a HongMeng-hez kapcsolódó védjegyeket. Richard Yu a Huawei fogyasztó üzletágának vezetője egy korábbi interjú kapcsán elmondta, nincs kizárva, hogy szűk réteg számára már ebben a hónapban elérhető lehet a HongMeng, legkésőbb pedig tavasszal debütálhat. A fentiek alapján nagyon úgy néz ki, hogy vannak akik már megkapták a rendszert, már csak az a kérdés, hogy sikerül-e egyezségre jutni az amerikai kormánnyal augusztus 19-ig.

FORRÁSchinadaily
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.