10 év börtönt kapott egy férfi, mert Facebook-ozott

A vietnami bíróság 10 év börtönre ítélt egy férfit akinek csak annyi volt a bűne, hogy használta az egyik közösségi oldalt.

Az elmúlt években Vietnamban hatalmas gazdasági reform ment végbe, de úgy tűnik, hogy vannak dolgok, amik ezek ellenére sem változnak. Ennek legnagyobb elszenvedője az 55 éves Vu Tien Chi, aki 10 év börtönt kapott azért mert használta a Facebookot. A vietnami kommunista párt ugyanis szigorú cenzúra alatt tartja a médiát és nem igazán tűrik el a bírálatokat, sőt egyre gyakrabban csapnak le azokra, akik nem értenek egyet velük.

Vu Tien Chi-nak csak annyi volt a “bűne”, hogy cikkeket és videókat osztott meg Facebook oldalán, ezek pedig olyan cikkek voltak amit a bíróság szerint: “becsmérlik a népi kormányt és ártanak a Vietnami Kommunista Párt és az állam érdekeinek”. A férfi összesen 338 cikket és 181 videót osztott meg Facebook oldalán, ezért kell most börtönbe vonulnia.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk melyik telefonok gyűjtik a legtöbb személyes adatot rólunk

13 ingyenes játék, amit ki kell próbálnod a hosszú hétvégén

Ez most a 10 legerősebb Androidos mobil a piacon

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.