Ez most a 10 legerősebb Androidos mobil a piacon

Minden hónap elején kapunk az AnTuTu-tól egy Toplistát, amin a jelenleg kapható legerősebb okostelefonokat sorolják fél, az alkalmazásban kapott referencia pontszámaik átlaga alapján. 

Márciusban rengeteg új telefon lépett piacra, így a lista elég szépen átalakult, több új készülék is került rá. A Nubia, az Asus, az Oppo és a Xiaomi is jelentkezett új csúcsmobilokkal, amik rögtön rá is kerültek a Top 10-es listára. A hetekben bemutatott gamer mobilok közül úgy tűnik a Black Shark 4 Pro lett a legjobban optimlizálva, ez a telefon került az AnTuTu listájának első helyére 765.579 ponttal. A második helyezett nagy meglepetésre nem a Red Magic 6 Pro és nem is a ROG Phone 5 lett, hanem az Oppo új zászlóshajója a Find X3 Pro. A harmadik helyet azért már sikerült megszereznie a Red Magic 6 Pro-nak, egyébként pontszámban nincs olyan nagy különbség a Find X3 Pro és a nubia újdonság között, nyilván ez a teljesítményre is igaz. A negyedik helyre a 16/256 GB-os ROG Phone 5 futott be, kicsit fura, hogy a 18/512 GB-os Ultimate Edition nincs a listán.

A Top 10-be már csak Snapdragon 888 rendszerchippel ellátott készülékek kerültek, a Snapdragon 870 és a Kirin 9000 teljesítménye úgy tűnik már kevés a csúcs Qulacomm-mal szemben. Az ötödik helyen a januárban debütált Vivo X60 Pro+-t találjuk, amit egy hajszálnyival lemaradta az iQOO 7 követ. Nem hiányozhat az összeállításról a Redmi K40 Pro és a Xiaomi Mi 11-sem, a Redmi újdonsága beelőzte a házon belüli konkurenciát, és közel 9000 ponttal többet szerzett az árban valamivel drágább Mi 11-nél. A kilencedik és tizedik helyre itthon két kevésbé ismert telefon került, a standard Meizu 18 megelőzte a nagytesóját a Meizu 18 Pro-t, ami annyira nem meglepő, hiszen csak kamerában és méretben különbözik a két eszköz a motorháztető alatt ugyanazokat a komponenseket találjuk.