Nagyon drágán érkezik Európába a Xiaomi Mi 11

A december végén bemutatott Xiaomi Mi 11 jelenleg csak Kínában kapható, de napokon belül a nemzetközi piacon is bemutatkozik a készülék. Most megtudtuk Európában nagyjából mennyit kérnek majd érte.

Kínában a 8/128 GB-os Mi 11 alapmodell ára 3999 jüan, ami a jelenlegi árfolyamon számítva 183 ezer forintot jelent. Ilyen áron nem sok ellenfele lenne a hazai piacon a készüléknek, de mint tudjuk Kínában minden mobil jóval olcsóbb, mint Európában. A napokban kiderült, hogy február 8-án tartja a Xiaomi a Mi 11 nemzetközi bemutatóját, onnantól kezdve valószínűleg rövid időn belül hazánkban is elérhetővé válik a telefon. Eddig az árazásól nem tudtunk semmit, bár lehetett sejteni, hogy nem olyan kedvező árcédulával kerül fel a botlok polcaira a készülék, mint Ázsiában.

A 91Mobiles-nak sikerült kideríteni a várható európai árakat, amik bizonyára sokaknak kedvét szegik majd a vásárlástól. Alaphangon ugyanis bő 100 ezer forinttal többet kell majd fizetni Európában a Mi 11-ért, és hazánkban még ennél is drágább lesz a mobil. A 8/128 GB-os modell ára elvileg 799 euró körül alakul majd, ezt jelenleg 285 ezer forint. Aki pedig a 8/256 GB-os verziót nézte ki magának 899 eurót, vagyis 321 ezer forintnak megfelelő összeget kell majd a kereskedőnél hagynia. Itthon feltehetően az alapmodell is bőven 300 ezer forint felett lesz, kíváncsian várjuk mivel magyarázza majd a Xiaomi ezt a drasztikus drágulást.