Január 21-től itthon is beszerezhető a Huawei Mate 30 Pro

mate-30-pro-cover

Hosszú hónapok elteltével végre úgy néz ki, hogy hamarosan nálunk is beszerezhető lesz a Huawei csúcsmobilja a Huawei Mate 30 Pro.


A Huawei még szeptember végén mutatta be a Mate 30 szériát. Ezek volt a kínai cég első mobiljai melyeken már nem voltak megtalálhatók a Google szolgáltatásai, valószínűleg ezért is kellett rá ilyen sokat várnunk. A Mate 30 sorozat kezdetben csak Kínában volt megvásárolható, de később már más országokban is elérhetővé tette a Huawei, viszont továbbra is a Google szolgáltatások nélkül. A napokban mi is kaptunk egy február 21-re szóló sajtómeghívást a Huawei-től, ahol a tervezett programok között feltüntették azt is, hogy egy Magyarországra érkező csúcsmobilt mutatnak majd be. Akkor még nem sejtettük, hogy melyik készülékről is lehet majd szó, de a mai napon a Huawei honlapját meglátogatva egyértelművé vált, hogy a Mate 30 Pro premierjére számíthatunk. A weboldalon egyébként a következő kép fogad minket, azt hiszem ehhez nincs is mit hozzáfűzni.

mate-30-hun-start

Ami a hardverspecifikációkat illeti, a Huawei Mate 30 Pro 6,53 hüvelykes Full HD+ felbontású OLED megjelenítőt kapott. A Gorilla Glass 6 által védett kijelző 18.5:9-es képaránnyal, 409 ppi pixelsűrűséggel rendelkezik. A számítások elvégzéséért a Huawei házon belül tervezett csúcsprocesszora a Kirin 990 felel. Az octa-core lapka 2 darab 2.86 GHz-es Cortex-A76 és szintén 2 darab 2.09 GHz-es Cortex-A76 valamint 4 darab 1.86 GHz-en ketyegő Cortex-A55 magokból áll. A grafikus teljesítményről pedig egy Mali-G76 MP16 grafikus gyorsító gondoskodik. A Mate 30 Pro-ban 8 GB RAM-ot találunk, a tárhely pedig választásunktól függően 128 vagy 256 GB-os lehet.

A kamerás képességek terén mondhatni kimagasló teljesítményt nyújt a Mate 30 Pro. Ugyanis a DxOMark szerint jelenleg a harmadik legjobb fotós képességekkel bíró telefon. A készülék előlapján lévő szenzorszigetben egy 32 megapixeles előlapi kamerát és egy 3D ToF érzékelőt találunk. A hátlapon pedig 40 megapixeles főkamera, 8 megapixeles telefotó, 40 megapixeles ultra széles látószögű és egy 3D ToF kamera áll rendelkezésünkre.

Ugyan a feni promóciós kép nem említi meg, de valószínűleg a Mate 30 Pro-val együtt debütálni fog az alap Mate 30 is. A hazai árat illetően még semmit nem tudunk, remélhetőleg azért nem fognak elszállni az árazással. Kedden minden kiderül.