Bemutatkozott a nem is kicsit ismerős Poco M2 Pro

poco-m2-pro-cover

A Poco ezúttal sem erőltette meg magát túlságosan a legújabb mobiljával. A most bemutatott Poco M2 Pro ugyanis kívül, belül egy Redmi mobilra hasonlít.

Ma mutatta be legújabb készülékét a Xiaomitól különálló márkává vált Poco. Ugyan a most debütáló Poco M2 Pro idén már nem az első készüléke a leányvállalatnak, de ezúttal sem egy teljesen új telefont kaptunk. Az idén bemutatott Poco telefonok közül az F2 Pro kis módosításokkal egy Redmi K30 Pro lett. Az M2 Pro-nál azért már nehéz lett volna bejátszani ugyan ezt, ezért a fejlesztők addig csűrték csavarták a terverek, amíg egy Redmi Note 9 Pro nem lett belőle.

m2-pro-5

Ebből adódóan 6,67 hüvelykes FHD+ felbontású kameralyukas LCD kijelzőt kapott az M2 Pro. A megjelenítő felső sávjában középen helyezkedik el a 16 megapixeles előlapi kamera. Természetesen adott az ujjlenyomat olvasó is, ezt viszont nem a kijelzőben találjuk, hanem az egyik oldalsó gombban helyezte el a gyártó. A Redmi Note 9 Pro-tól ismert dizájnt kapjuk a hátlapon is, ráadásul az itt lévő kamerák tudása is ugyan az. Van tehát egy 48 megapixeles elsődleges modul, ezen kívül van még egy 8 megapixeles széles látó, egy 5 megapixeles makró kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő.

poco-m2-pro-1

A motorháztető alatt már vannak apróbb változtatások a Note 9 Pro-hoz képest. A processzort nem cserélték, maradt a Snapdragon 720G lapkakészlet. A memóriakiosztást azért egy kicsit megbabrálták. A Poco M2 Pro-t 4/64, 6/64 és 6/128 GB-os változatokban tudjuk beszerezni. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, ami azt jelenti, hogy 20 mAh-val kevesebb mint, amit a Redmi Note 9 Pro kapott. A töltés sebessége viszont gyorsabb, 30 helyett 33 wattos gyorstöltést támogat a telep.

A készülék értékesítése július 14-én kezdődik, az első körben csak Flipkarton keresztül lehet megvásárolni és a globális startról szót sem ejtettek, egyelőre csak India kiváltsága  az M2 Pro. A kezdő ára egyébként 59 ezer forintnak megfelelő indiai rúpia. A 6/64 GB-os modellért átszámítva 62 ezer forintot, míg a 6/128 GB-os 71 ezer forintnyi rúpiába kerül.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.