A Huawei szabadalmaztatta a mobiltelefonok hőmérséklet mérési technológiáját

huawei-thermo-cover

Már két mobilban találkozhattunk vele, de most hogy jóváhagyták a szabadalmat, a jövőben több készülék is jöhet ezzel a technológiával.

Mint minden más vállalat a Huawei is szokott szabadalmakat benyújtani. A kínai cég nevéhez egyébként egész sok szabadalmat köthetünk, idén csak január és október között összesen 8607 vezeték nélküli kommunikációs szabadalmat nyújtottak be. Egy friss jelentés szerint a Huawei pár hónapja egy olyan egyedülálló szabadalmat nyújtott be, amit eddig még a konkurens cégek egyik mobiljában sem találhatunk meg, de már egyes készülékeikben találkozhattunk vele. Ez nem más mint a kamera általi hőmérséklet mérés szabadalma. Ami egyszerűbbre fordítva azt jeleni, hogy a telefon kamerájával tudjuk egy adott tárgynak, vagy élőlénynek a hőmérsékletét megmérni.

Annak ellenére, hogy a kínai vállalat ezt a szabadalmat 2020. március 31-én nyújtotta be, még csak most november 17-én hagyták jóvá. De már két mobiljukban találkozhattunk ezzel a technológiával. Ezek közül az egyik a nemrég bemutatott Huawei Mate 40 RS volt, a másik pedig a Honor Play4 Pro. Az ilyen szabadalmakkal rendelkező telefonok egyébként -20 Celsius fok és 100 Celsius fok között tudják mérni a hőmérsékletet és van egy olyan érzésünk, hogy hamarosan még több Huawei mobiltelefonban találkozhatunk majd velük.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.