A Redmi Note 9 helyett jön a Redmi 10X?

A múlt héten bukkant fel a TENAA adatbázisában egy Xiaomi mobil M2003J15SC modellszámmal, akkor az a hír jött, hogy ez a Redmi Note 9, a GSMarena szerint viszont a Redmi 10X járhatott a Kínai Hírközlési Hatóságnál.


A TENAA-tól befutott adatok alapján Mediatek Helio G85 rendszerchip, 6 GB RAM és 128 GB tárhely volt a készülékben. A napokban pont ugyanezekkel a specifikációkkal tűnt fel egy mobil a China Telecom adatbázisában, de Redmi 10X néven. A szolgáltató valamivel többet árult el a telefonról mint a TENAA, úgy tűnik MIUI 11 rendszerre számíthatunk Android 10 alapokon, adott lesz a microSD bővítési lehetőség egészen 512 GB-ig, a töltést pedig USB-C porton keresztül tudjuk megejteni.

Állítólag 6,53 hüvelykes IPS LCD kijelzővel kalkulálhatunk, a panel felbontása 1080 x 2340 pixel. Az akkumulátor névleges kapacitása 4920 milliamperóra. A csatolt képekből kiderül, hogy megjelenítőbe épített ujjlenyomat-olvasó nincs, a biometrikus azonosítót a hátlapon találjuk.

Megjelenési dátumot még nem tudunk, de színek tekintetében Sky Blue, Pine Morning Green és Ice Fog White variánsok közül választhatunk majd. A Redmi 10X ára a China Telecom kínálatában 70 ezer forintnak megfelelő jüan. A nemzetközi premierről még nincs semmi hír.