Asus? Zen? Phone? Asus ZenPhone 11 Ultra!

Zen? Phone? ZenFone 11 Ultra!

Megérkezett az Asus Zenfone 11 Ultra, lássuk mennyire Zen vagyis mennyire csendesen hozza az erőt és a teljesítményt.

Először is a doboz!

A telefon dobozán az “A” mintát láthatjuk. Ez a vékony “A” a kínai 人 (“emberek”) keleti szimbólumot hozza el nekünk nyugati formában.

A doboz tartalma:

– Egy USB-C töltőkábel

– Egy SIM tű

– Egy matt fekete műanyag tok

– Egy telefon

A dobozban sajnos nincs adapter, így annak hiányát azt már meglévő 65W-os HyperCharge töltővel vagy ennek vásárlásával lehet pótolni, de a vezeték nélküli töltést is támogatja. A doboz FSC tanúsított papírból a tinta pedig nem mérgező szója alappal készül.

Arról pedig hosszasan vitatkozhatnánk, hogy a műanyag vagy a papír csomagolás a jobb a Földnek, egy biztos ha tehetitek akkor szelektíven gyűjtsétek, amire már nincs szükség.

Design:

A telefon hátlapján a matt felületen egy absztrakt fényes vékony “A” betűt fedezhetünk fel.

A matt hátlap 4 lágy színéből választhatunk magunknak:

Skyline Blue – Kék

Eternal Black – Fekete

Misty Grey – Szürke

Desert Sand – Rózsa Arany

A keret 100% újrahasznosított alumíniumból a képernyő pedig 22%ban újrahasznosított üvegből készült.

Hangzás:

A hangerőt egy 25,2%-al (ne kérdezzétek, hogy számolták ki azt a kéttizedet) nagyobb kettős sztereó hangszóró páros biztosítja, ami még erősebb és finomhangolt a DIRAC audio szakértői által bár szerény véleményem szerint, még egy telefon hangszórói sem préseltek a székbe az egetrengető mélyek hallatán de ne ítélkezzünk.

A DIRAC audio szabvány dióhéjban annyit tesz, hogy a visszhangok segítségével kialakít a telefon egy jobb hangzást.

A telefon megkapta az ASUS GlideX támogatást, ami annyit jelent, hogy a Microsoft Phone Link és Qualcomm Seamless technológiával ellátott eszközökkel tükrözhetőek és/vagy megoszthatóak a tartalmak vagy akár videó hívásnál a telefon kameráját használhatjuk a laptop beépített kamerája helyett.

Ne felejtsük el, hogy van rajta Jack bemenet, így aki, pl nagy dinamika tartományú, szép és telt zenét szeretne hallgatni, veszteség mentesen és ehhez van egy bevált jó fül vagy fejhallgatója, ami ezt vissza tudja adni, azoknak telitalálat de ezen túl is praktikus lehet a mindennapokban.

Kamera:

Az Asus ZenPhone 11 Ultra Kamera rendszere.

A fő kamera egy 50 MP-es Sony IMX890-es,3.0, 6 tengelyes stabilizátorral és 2x veszteség mentes zoommal.

A telefotó kamera 32MP-eles, amit a “pixel binning”-el old meg, ami azt jelenti, hogy a 4 pixelt fog össze 1 nagyobb felületté így növelve a képminőséget az alapból 8 MP-es szenzor.

Az ultraszéles kamera pedig 13MP.el és 120 fokos látószöget biztosít.

A kijelző:

A telefon kijelzőjét egy Corning Gorilla Glass Victus 2 védi a szemből érkező törések és sérülések ellen és az IP68-as szabvány védi a véletlen portól és fröccsenésektől.

Fontos kiemelni, hogy az ASUS szerint soha nem szabad teljesen víz alá meríteni és nem szabad engedni, hogy tengervízzel, sós vízzel, klóros vízzel vagy italokkal érintkezzen, úgyhogy kedves felhasználók ne tessék ezzel kísérletezni, mert nem GoPro, vigyázzatok rá.

A kijelző ezen kívül 2.500 nites csúcs fényerőre képes, összehasonlítás képpen pl iPhone 15 Pro Max csúcsa 2.000 nit.

Akkumulátor:

A 2.500 nites csúcs fényerőhöz kell a tartalék, többek között, ez indokolja az 5.500 mAh-os akksit, amit már a korábban említett 65W-os turbó töltővel tölthetünk újra csurig.

A telefon pontosabb töltési idejéről nincsenek még hivatalos adatok.

 

A kirobbanó teljesítmény:

A Snapdragon 8 Gen 3, ami annyit jelent számokban, hogy a CPU 30%al gyorsabb, mint az elődje a GPU pedig 25%al erősebb és még az AI támogatást is megkapta.

 

Mindez megdobva akár 16GB RAMmal és 512 GB tárhellyel.

A végszó:

Kicsi, erős, elegáns, fényes, strapabíró “egyszóval”:

ZenPhone 11 Ultra.

MEGOSZTÁS