Az LG bemutatta a K5 és K8 készülékeket

A kisebbik koreai telefongyártó K sorozata újabb kettő mobillal bővült a LG K5 és LG K8-al. Amint azt már tudhatjuk a K széria eddig a K4, K7, és K10-ből állt amiket még idén mutattak be. A két új modellt a feltörekvő piacokra szánja a gyártó.

A K8-ről már korábban kiszivárgott néhány információ, akkor is nyerhettünk egy kis bepillantást mire számíthatunk hardver terén. A mobil egy 5″-os 720p felbontású kijelzőt kapott, 1,3 GHz-es MediaTek MT6735 chipset, 1,5 Gb RAM (1 GB latin-amerikai piacokon), microSD foglalat, 8 GB belső tárhely, 8MP-es kamera hátul, 5MP-es elől, LTE kapcsolat, Bluetooth 4.2, valamint egy 2125mAh akkumulátor. Az eszköz Marshmallow rendszerrel érkezik arany, indigókék és fehér színekben.

A szerényebb K5 specifikációi a következőek, 5″-os FWVGA kijelző, 1,3 GHz-es MediaTek MT6735 SoC, 1 Gb RAM, 8 Gb belső tárhely, microSD bővíthetőség, 5MP-es hátlapi és 2Mp-es első kamera, és egy  1900mAh akkumulátor. Android 5.1 Lollipop lesz megtalálható rajta. Lényegében ugyan az mint a K4 csak a kijelző mérete ezúttal 5″ lett. A készülék arany, ezüst és titán színekben lesz elérhető.

LG megemlíti, hogy a K8 elérhető lesz Ázsiában, Afrikában,a Közel-Keleten, a FÁK országaiban és Latin-Amerikában, a K5 pedig Európát célozza meg, szintén a FÁK országait, Latin-Amerikát. Az árazásról későbbre ígértek információt.

lg-k5-k8.jpg

 

MEGOSZTÁS