Befutottak az első hírek a Redmi K30 szériáról

A Redmi K20/Mi 9T széria sikere a baráti árcédulának köszönhetően borítékolható volt. Nem is volt kérdés, hogy jön a folytatás, már csak az a kérdés mikor. A Redmi-t ismerve akár az is elképzelhető, hogy nem kell egy évet várnunk a következő generációra.


Lu Weibing most elárult két apróságot a Redmi K30 mobilokról. 5G modem már biztosan lesz, de nincs kizárva az sem, hogy 4G-s variánsok is forgalomba kerülnek majd, valamivel kedvezőbb árcédulával. A készülék SA és NSA hálózatra is tud csatlakozni, az utóbbi megosztva működik az LTE infrastruktúrával, a core hálózat továbbra is 4G alapú lesz, és a rádiós sugárzás történik majd az 5G-s hálózaton.

Weibing egy képet is megosztott, ebből úgy tűnik a Redmi K20 széria mechanikus előlapi modulját kameralyukra cserélik, és a Galaxy S10 Plus-hoz hasonlóan kettő modult is találunk majd a kijelző jobb felső sarkában. A Redmi K20 Pro után nem lenne értelme újabb Snapdragon 855 Plus-szal szerelt csúcsmobilt bemutatni, pláne egy sorozaton belül. Valószínű a Redmi megvárja majd a Qualcomm 7250 lapkát, ami már támogatni fogja a kettős 5G üzemmódot is.

A Redmi K30-ról nem most hallunk először, augusztus végén a Redmi Note 8 Pro bemutatóján is szóba került. Az ár vonatkozásában Lu Weibing elárulta, hogy nem lesz a legolcsóbb 5G képes telefon a Redmi K30, de továbbra is maradnak a költséghatékony vonalon.