Bemutatkozott a Galaxy S10 Lite és Note10 Lite

A Samsung az új Galaxy S10 Lite és Galaxy Note10 Lite okostelefonokkal teszi szélesebb körben elérhetővé Galaxy innovációit. A Galaxy Lite modellek olyan prémium megoldásokkal érkeznek, mint a legújabb kameratechnológia, a Note egyedi S Pen-je, a bámulatos kijelzők és a bivalyerős akkumulátor.


Mindkét mobil 6,7 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott, a panel felbontása 2400 x 1080 pixel, a képpontsűrűség pedig 394 ppi. Az akkumulátor kapacitása is megegyezik, 4500 milliamperórás telep áll majd rendelkezésünkre és van gyorstöltés is.A Note10 Lite hátlapjára 48 megapixeles széles látószögű, 12 megapixeles ultraszéles látószögű és 5 megapixeles makró kamera került. A Galaxy S10 Lite pedig 12+12+12 megapixeles kamerákat kapott, a széles és ultra széles modul itt is adott, de a makró kamerát teleobjektívra cserélték.

Az előlapi szenzor 32 megapixeles lett mindkét készüléknél. A rendszerchip nyolcmagos, a tárhely 128 GB, a RAM mérete pedig 6 vagy 8 GB lehet. Gyárilag Android 10-el és One UI 2.0 kezelőfelülettel debütált mindkét telefon.

Az elérhető áron érkező Galaxy Lite készülékek egyedi funkciók egész sorát kínálják a felhasználók számára, a Samsung kiemelkedő kameratechnológiájának segítségével. A Galaxy S10 Lite Ultraszéles látószögű és Makro kameráival, valamint az új Szuperstabil optikai képstabilizálóval, a felhasználók új szintre emelhetik a fotók minőségét.Az Ultraszéles látószögű kamera látómezője az emberi szemhez hasonlóan 123 fokos, az előlapi- és hátlapi nagyfelbontású kamerákkal pedig még a legapróbb részletek is kristálytisztán kivehetők lesznek.

A Galaxy Note10 Lite és az S Pen segítségével a felhasználók átélhetik a prémium Note élményt és hatékonyan dolgozhatnak készülékükön. A Bluetooth Low-Energy (BLE) támogatásnak köszönhetően az S Pen egyetlen kattintásával prezentációkat, videókat indíthatnak el vagy fotózhatnak.A Samsung Notes alkalmazással a jegyzetelés könnyebb és gyorsabb lesz, akár útközben is, és még a kézírás is könnyedén szerkeszthető és megosztható szöveggé alakítható.

A Galaxy S10 Lite 227.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron, Prizma Fehér, Prizma Fekete és Prizma Kék árnyalatokban, a Galaxy Note10 Lite pedig 219.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron, Fénylő Prizma, Fénylő Fekete és Fénylő Vörös színekben jön Magyarországra, január végén.