Bemutatkozott a Galaxy S20 Tactical Edition

A Samsung bejelentette legújabb okostelefonját, ami a Galaxy S20 egy speciális változata terepre. Valószínűleg mi nem igazán fogunk találkozni vele, mivel kifejezettem az Amerikai Védelmi Minisztériumnak készült.


A Samsung összefogott a Védelmi Minisztériummal és közösen fejlesztettek egy mobilt, katonai felhasználásra. A Galaxy S20 Tactical Edition légyegében S20 némi extrával és átalakított kezelőfelülettel. A kissé vaskos burkolat alatt továbbra is Snapdragon 865 dolgozik, ami melle 12 GB RAM és 128 GB-os bővíthető tároló került.

Kibővített adatkommunikációs képességekkel érkezett a készülék, van 5G, Wi-Fi 6, privát SIM és a CRBS-rádió. Természetesen a kétszintű titkosítás ilyen esetben nélkülözhetetlen funkció. Ethernet portokon keresztül többféle katonai eszközhöz is tud csatlakozni az S20 TE. A hozzá járó különleges tok extra védelmet ad az eszköznek, és ruházathoz is lehet erősíteni.

Egy külön üzemmódot is kitaláltak erre a könnyebb kezelési lehetőség érdekében. Mindenre gondoltak, van még éjjellátóval kompatibilis megjelenítés is. A repülő módot pedig átnevezték lopakodó módra, de nyilván nem csak a névváltozás az egyetlen különbség, a főbb funkciók egy része azonban hétpecsétes titok. Galaxy S20 Tactical Edition

Annyi még kiderült, hogy speciális navigációs szoftverek is vannak a készüléken, elérhető a DeX mód és valamikor a harmadik negyedévben lesz a Galaxy S20 Tactical Edition első bevetése.