Egy háttérképtől válnak használhatatlanná az Androidos mobilok

Minden rendszernek vannak hibái, nem kivétel ez alól az Android sem. Most viszont egy elég érdekes bug bukkant fel, van ugyanis egy háttérkép, ami az Androidos mobilok többségét használhatatlanná teszi. 

Egy látszólag ártalmatlan tájképről van szó, semmi extra, de mégis rengeteg Androidos készülék szoftvere nem tud megbirkózni vele. Konkrétan még nem tudni mi állhat a háttérben, de talán a kép színskálájával lehet kapcsolatos a dolog. Valami miatt az Androidos mobilok többsége nem tudja kezelni és összeomlik a rendszer. Van aki szerint a Google Skia színprofil a hibás, ezért ha sRGB-be konvertáljuk a fotót megoldódik a probléma. Ha valaki véletlenül belebotlik az eredetibe, – jó esetben – csak egy gyári beállítások visszaállítása után tudja újra használni a készülékét.

A hírek szerint a Samsung mobiljait valami oknál fogva különösen érinti a dolog, de ettől függetlenül más gyártóknál is belefuthatunk egy bootloop képernyőbe ha beállítjuk ezt a háttérképet. Az Android 11-nél elvileg már javítva van ez a hiba, de azzal sokra nem megyünk hiszen az első Android 11-et futtató telefonok valamikor ősszel fognak érkezni. Ezért jelenleg minden piacon lévő készüléket érint a probléma, tehát nem igazán ajánlott – még csak viccből sem – beállítani a szóban forgó hátteret.

Ha valaki szeretné megnézni pontosan miről is van szó, a fenti tweet-ből tudja letölteni a képet, felelősséget mi azonban nem vállalunk az ebből eredő károkért. Ha nem akarod, hogy a mobilodnak bármi baja legyen vagy elvesszenek az adataid, ne próbálkozz a képpel.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.