Egy másodperc alatt elkapkodták a Huawei méregdrága csúcsmobilját

Annak ellenére, hogy a Huawei tavaly februárban bemutatta a Mate X-et csak év végén került fogalomba a készülék. Meglepő módon az extra magas ár ellenére csak úgy kapkodtak a kínaiak első hajlítható mobiljáért, hasonló most a helyzet a Mate Xs-sel is.


A Mate Xs forgalmazását első körben Kínában kezdte meg a Huawei, ott 17.000 jüant kérnek a különleges masináért, ami átszámítva 735 ezer forint. Csakúgy mint elődje, az Xs is villámgyorsan elfogyott, a gyártó nem árulta el, hogy hány darabot számlált az első készlet, de annyi kiderült, hogy 1 másodperc alatt az összes modell gazdára talált. A Mate X-ből havonta 100.000 egységet értékesítettek, nagyjából hasonló számokra számítunk a Mate Xs esetében is. A következő értékesítést március 8-ra tervezi a Huawei, valószínűleg akkor is kapkodni fognak a mobilért.

Külsőre egyébként nincs nagy különbség a Mate X és a Mate Xs között, kinyitva egy 8 hüvelykes kijelző áll rendelkezésünkre, összehajtva pedig két képernyős okostelefonként szolgál, egy 6,6 hüvelykes, illetve egy 6,38 hüvelykes megjelenítővel. A lapkakészletet Kirin 990 5G-re cserélte a Huawei, a RAM 8 GB, a tárhely mérete pedig 512 GB. A függőlegesen elrendezett kamerarendszer egy 40 MP-es főkamerából, egy 16 MP-es ultraszéles látószögű kamerából, egy 8 MP-es telefotó kamerából, valamint egy 3D mélységérzékelő kamerából áll. A szenzorok támogatják az OIS és az AI képstabilizáció kombinációját, így rendkívül stabil képek készíthetők, akár harmincszoros hibrid zoommal is. Az akkumulátor kapacitása 4500 milliamperóra és támogatott az 55 W-os vezetékes gyorstöltés.

Március végétől itthon is elérhető lesz a Mate Xs, de valamivel magasabb áron mint Kínában. A hazai ajánlott bruttó fogyasztói ár 999.990 forint, akinek felkeltette az érdeklődését a mobil a Huawei Experience Store-okban keresse a hónap végén.