Elég érdekes külsővel jön a Galaxy S11 Plus

Sokaknak nem tetszett az iPhone 11 és 11 Pro méretes kameraszigete, sajnos úgy fest, hogy egyre több gyártó fog hasonló megoldást választani. A februárban érkező Galaxy S11 Plus pedig még az új Apple mobilokon is túltesz, a hátlap jókora részét a kamerarendszer foglalja el. 

Hétvégén már láthattunk képeket a Galaxy S11 széria két kisebbik tagjáról, sejthető volt, hogy előbb-utóbb a Galaxy S11 Plus-ról is érkezik renderkép. Most is az OnLeaks tette közzé Twitter oldalán, így a forrás nem hivatalos, de nincs semmi okunk kételkedni, mivel az elmúlt évek során már rengeteg biztos infót kaptunk tőle.A CAD vázlatok alapján a Galaxy S11 Plus hátlapjára öt modul, LED vaku és két kisebb szenzor, utóbbiak közül az egyik gyaníthatóan a lézeres autófókusz. Az öt darab kamera asszimetrikusan helyezkedik el, egy brutál nagy kameraszigeten, ami meglehetősen viccesen néz ki. Az öt szenzor közül az egyik a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX vagy annak egy továbbfejlesztett változata lesz.

A One UI 2.0 kameraszoftverének forráskódjában már találtak utalást a 12000 x 9000 pixel felbontásra, és ez a modul egyébként is Samsungtól származik, tehát borítékolható volt, hogy belepakolják majd saját csúcsmobiljaikba. Jött viszont olyan hír is, hogy a Galaxy S11 sorozat már ennek egy picit továbbfejlesztett változatát kaphatja meg, ezzel kapcsolatban további részletet gyaníthatóan csak a februári bemutatón fogunk megtudni.

Az előlapon nagy meglepetés nincs, a 6,9 hüvelykes AMOLED panel két oldalt ívelt, és felső sáv közepén található a szelfikamera, akárcsak a Galaxy Note 10 szériánál. A One UI 2.0-ből azt is sikerült kihámozni, hogy a 20:9-es képarányt is tudja majd kezelni, tehát a Galaxy S11 Plus kijelzője valamivel magasabb lehet, mint az elődmodelleké. Specifikációk tekintetében RAM-ból és tárhelyből biztos nem szenvedünk hiányt, a rendszerchip pedig a legújabb Exynos lapka lesz, 5G támogatással.