Érdekes dolog derült ki a Huawei hamarosan érkező csúcsmobiljáról

A Huawei a napokban megerősítette, hogy március 26-án tartják a P40 mobilok bemutatóját. Nagyon úgy tűnik, hogy idén három felsőkategóriás készüléket kapunk, a legdurvább modellnek az öt hátlapi és három előlapi kamarával szerelt P40 Premium Edition ígérkezik.


Eddig úgy tudunk, hogy a P40 Pro és a P40 Premium Edition kettő darab szelfi kamerát kap, de egy Kínából előkerült promóciós kép arról árulkodik, hogy az utóbbi esetében három szenzorra számíthatunk. Ha ez valóban így lesz, a PE lehet az első ilyen eszköz a piacon. Mivel a képet nem a Huawei tette közzé, a hitelessége megkérdőjelezhető, biztosat egyébként is csak a bemutató után fogunk tudni. Az S20 Ultra kihívójának szánt Premium Edition-ról már több minden is kiderült. Állítólag kerámia hátlappal érkezik a masina, azt pedig talán mondani sem kell, hogy árban a P40 és a P40 Pro felett lesz.

Az öt hátlapi modulról már korábban érkeztek infók, ezek alapján a fő szenzor 1/1,28 hüvelykes Sony IMX700, RYYB pixelelrendezéssel és 52 megapixeles felbontással. Az ultraszéles látószögű lencse Sony IMX650, a felbontása pedig 40 megapixel. Teleobjektívből kettőt is kapunk, az egyik 3x-os nagyításra képes, a másik már jóval komolyabb, periszkópos megoldást használ és 10x-es optikai zoomot kínál. Természetesen nem hiányzik a repertoárból a 3D ToF kamera sem, ami részben az AR funkciókért, és a mélységérzékelésért felel majd. A motorháztető alatt Kirin 990 5G dolgozik, a RAM gyaníthatóan LPDDR5 a tárhely pedig UFS 3.0 vagy UFS 3.1 lehet.

Az akkumulátor kapacitásáról még nem érkezett hír, de a Huawei-nek már van olyan készüléke a piacon, ami az 55 W-os gyorstöltést is támogatja, a Premium Edition esetében akár ez is szóba jöhet. A Mate Xs 4500 milliamperórás akkumulátorát egyébként 30 perc alatt 85 százalékig lehet feltölteni az 55 W-os töltésnek köszönhetően, ami elég biztatóan hangzik, de az 1 milliós Xs után valószínűleg nem fognak kapkodni a felhasználók. A P40 széria ennél jóval olcsóbb lesz.

A kép egy kicsit a dizájnról is árulkodik, úgy tűnik két oldalt a Mate 30 Pro-hoz hasonlóan vízeséses megjelenítőt kapunk, fentre pedig viszonylag vékony káva kerül. A három előlapi modul egy kameralyukban, a bal felső sarokban kap helyet.

A P40 széria bemutatója március 26-án esedékes, sajtóesemény nem lesz, a Huawei a koronavírus miatt online eventet tart. Addig még kereken két hét van hátra, bizonyára nem most hallunk utoljára a Huawei hamarosan érkező csúcsmobiljairól.