Érkezőben a Samsung első penta kamerás mobilja

galaxy-a72-concept-cover

Hamarosan a Samsung is piacra dobja az első penta kamerás mobilját, ami ezúttal nem egy csúcsmodell, hanem egy olcsóbb kategóriás telefon lesz.

Az elmúlt évek során egyre nagyobb trend lett, hogy minél több kamerát helyeznek el egy telefonon. Mindezek mellett a készülékek gyártói sorra dobálják ki a jobbnál jobb fotós képességekkel ellátott okostelefonokat. Persze a sok kamerának meg van az előnyei is, de ezek a modellek inkább csak azoknak a felhasználóknak érik meg akik teljes mértékben kihasználják egy adott telefon fotós képességeit. A kínai gyártók előszeretettel hoznak mindenféle újítást a piacra, ilyen volt a tavaly bemutatott első penta vagyis öt kamerás mobil a Xiaomi Mi CC9 Pro is, ami itthon Xiaomi Mi Note 10 néven vált ismertté. Ezt követően a Huawei is bemutatta első ilyen telefonját ami a március végén debütáló P40 Pro+ volt.

samsung-penta-camera-1

Most nagyon úgy néz ki, hogy pár hónapon belül a Samsung is lerántja a leplet az első öt hátlapi kamerával ellátott mobiljáról, ami a SamMobile értesülései szerint nem lesz más mint a Galaxy A72. Az eddigi információk alapján az A72 elsődleges kamerája 64 megapixeles lesz, ez mellé jön még egy 12 megapixeles ultraszéles látó, egy 8 megapixeles telefotó kamera 3x optikai zommal. Valamint két darab 5 megapixeles szenzor, melyek közül az egyik a makró fotókért felel, a másik pedig a mélységet érzékeli. A telefon előlapján marad továbbra is egy darab szelfi kamera, ennek felbontása állítólag 32 megapixel.

Egy dél-koreai forrás arról is beszámolt, hogy A Galaxy A72 együtt fog érkezni a Galaxy A52-vel, de csak valamikor a jövő év elején. Más egyéb hardverspecifikációk egyelőre nem ismertek.

FORRÁSsammobile
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.