Ezúttal a Huawei Kirin processzorainak gyártásába szólna bele az USA

kirin-cpu-cover

Egy szintén nagyon fájó ponton csapna le a Huawei-re az Egyesült Államok kormánya. A cég mobiljaiban található processzorok gyártásáért felelős TSMC-t vennék elő egy kicsit, és koppintanának a fejére.


Nagyon úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok kormányát nem hagyja nyugodni a Huawei. Miután sikerült nekik sikeresen elszakítaniuk a Google-től a kínai céget most egy újabb a Huawei számara fájó ponton csapnának le. Annak ellenére, hogy a Huawei Kirin lapkái házon belül kerülnek megtervezésre a tömeggyártás nem Kínában zajlik le. A Kirin processzorok tömegtermeléséért a TSMC a felelős. Bár sokan nem feltétlenül tudják, de ez a cég tajvani, így felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mit tud tenni az USA?

A helyzet az, hogy annak ellenére, hogy Tajvanon található, a gyártóberendezések az Egyesült Államokban készültek. Így azért egy kicsit már más a történet. Mint ahogy az elmúlt egy évben láttuk bármilyen törvényt képesek meghozni annak érdekében, hogy még több fejfájást okozzanak a Huawei-nek. A Google nélkül azért boldogul a kínai cég, viszont rendszerchipek nélkül ez már nem lenne olyan könnyű. Megijedni azért nem kell, valószínűleg erre is van terve a Huawei-nek. Már korábban lehetett hallani, hogy arra készülnek, hogy Kínában gyártják majd a processzorokat. Már csak az a kérdés, hogy ez az idő mikor jön el, ha eljön egyáltalán.

FORRÁSreuters
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.