Ezzel a külsővel jöhet a Galaxy S11

A Galaxy S11 mobilok bemutatója még jóval odébb van, a Sammobile értesülései szerint február 18-án leplezik majd le a Samsung új zászlóshajóit. Az elmúlt éveket figyelembe véve ez a dátum teljesen reálisnak tűnik.


Hardveres vonalon hozza majd a kötelezőt a Samsung, az akkumulátor kapacitása növekedni fog, a rendszerchip kevesebb energiával nagyobb teljesítményre lesz képes és nincs kizárva az 5 nanométeres gyártástechnológia sem. A kamerák terén teljes megújulás várható, a főmodul immár a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX lesz, ami mellé kerül egy periszkópos zoom kamera is, várhatóan 5x-ös veszteségmentes nagyítással. A dizájn nagyjából sejthető, a kávák még vékonyabbak lesznek, és jó eséllyel marad a kameralyukas megoldásnál a dél-koreai gyártó.

A Phonearena készített néhány koncepciót, hogyan képzelik el ők a Galaxy S11-et. A látottak alapján egyértelműen leszűrhető, hogy a Note 10 és a Galaxy S10 egyes dizájnelemeit gyúrták egybe. A vízszintes kamerakiosztás akár maradhat is, ezzel könnyebben megkülönböztethető lenne egymástól a Note és a Galaxy S széria. A szelfikamerát a Phonearenás srácok középre képzelték el, a kijelzőt pedig még vékonyabb kávák szegélyezik.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a Galaxy S11 valóban a fenti képeken látott külsővel érkezik majd. A bemutató február harmadik hetében várható, közvetlenül az MWC előtt, valószínű január környékén már befutnak majd az első kémfotók a Galaxy S11 mobilokról, feltárva ezzel a végleges dizájnt.