Földön kívüli projektet indított a Samsung

A Samsung egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják a világűrbe.


A légi fotózással foglalkozó Flightline Films-szel együttműködve adja meg a lehetőséget nekünk a Samsung egy „űrszelfi” készítésére.

„Szeretnénk megünnepelni a nagyszerű élményeket, amelyek Samsung kijelzőkhöz kötődnek, ezért új szintre emeljük a szelfiket, és elvisszük a felhasználókat az űrbe. A Samsung újításai folyamatosan újabb mérföldköveket érnek el, a SpaceSelfie pedig megmutatja, milyen lenyűgöző dolgokra vagyunk képesek a legújabb technológiákkal. Akár a világűr határán is.” – mondta Benjamin Braun, a Samsung európai marketingvezetője.

Fél kosárlabdapálya nagyságú ballonrendszer emelkedett fel egy dél-dakotai indítóállásról, amely a Galaxy S10 5G készüléket is tartalmazó csomagot vitte magával, 20 kilométeres magasságba. A rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű fotók készülhessenek el vele, figyelembe véve a Föld alakját és a visszaverődő napsugarakat is, amelyek egy napelem segítségével energiával látják el a szerkezetet és az okostelefont.

A Földön a felhasználóknak lehetőségük lesz saját fotóikat űrbéli környezetben viszontlátni. Ehhez elég egy szelfit készíteni az okostelefonunkkal és feltölteni azt a Samsung weboldalára.

Az Űrszelfi küldetés sikerét két, erre a célra fejlesztett alkalmazás is segíti. Az első a földi
vezérlést támogatja, ezzel küldhet és fogadhat szelfiket az Irányítóközpont és a levegőben
lévő eszköz. A második applikáció egyedileg készült az S10 5G-hez, ez kommunikál a külső szerkezethez rögzített kamerával, amely fotót készít a telefon kijelzőjén megjelenő szelfiről. Az S10 alkalmazás ezután visszaküldi a képet a földre, onnan pedig vissza a felhasználóknak. Mindez a katonaságnál is használt AES titkosítással történik, így adataink teljes mértékben biztonságban vannak.

Ha szeretnél űrszelfit készíteni itt teheted meg, előzetes regisztrációt követően.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a gsmringhu@gmail.com e-mail címen.