Galaxy Bloom néven is jön egy Samsung csúcsmobil februárban

A február 11-én debütáló Galaxy S20 mobilokat már nagyon sokan várják, de aznap érkezik egy másik felsőkategóriás készülék is. A Galaxy Bloom a neve és a dizájnja miatt nem a tavaly bemutatott Fold folytatása lesz, hanem úgy tűnik egy teljesen külön széria.


A Samsung a CES-en tartott egy kis összejövetelt a partnereinek, ahol zárt ajtók mögött bemutatták nekik a hamarosan debütáló Galaxy S20 széria tagjait, és az eddig csak Fold 2 néven emlegetett Galaxy Bloom-t. Utóbbiról korábban láthattunk több kémfotót, az eltérő dizájnból azért már sejthető volt, hogy nem ez lesz a Fold következő generációja. A rendezvényen DJ Koh a mobilos részleg vezetője felfedte a februárban debütáló újdonságok nevét, (valóban a Galaxy S20 jön az S10-ek után) és Bloom-ról pár apró részlet is kiderült.

A forrás szerint a Samsung a hölgyeket célozná meg a készülékkel, aminek dizájnját egy Lancome termék inspirálta. Az eszköz kijelzőjét már nem műanyag fólia fogja fedni, hanem egy ultravékony üveg. Ez lesz első Samsung telefon, amivel 8K-ban tudunk videót rögzíteni, és LTE, valamint 5G-s verzió is forgalomba kerül majd belőle. Egy homályos kép is van, amit állítólag az egyik találkozón résztvevő készített sietve, mivel fotózni nem lehetett.

DJ Koh az is elmondta, hogy az új évtizedre való tekintettel változtattak a Galaxy S mobilok nevén, kiderült, hogy valóban Galaxy S20 Ultra néven érkezik a legerősebb változat, ami mellé jön még a Galaxy S20 Plus és az S11e helyébe lépő Galaxy S20. Az Ultra hátlapján 108 megapixeles fő kamera dolgozik, a teleobjektív pedig akár 100x-os nagyítása is képes. A 8K felvételi mód mindhárom Galaxy S20 modell esetében támogatott lesz.