Galaxy Fold 2: 120 Hz-es kijelzőről és S-Pen támogatásról pletykálnak

Friss hírek érkeztek az idei év második felében debütáló Samsung Galaxy Fold 2-t illetően. A készülék rengeteg hasznos újítással kerülhet piacra.

Már korábban is hallhattunk róla, hogy készülőfélben van a Fold folytatása. Az eddigi pletykák alapján csak simán Samsung Galaxy Fold 2 néven fog debütálni az eszköz, de több praktikus újítást is hozhat magával. A Display Supply Chain Consultants vezérigazgatója, Ross Young megosztott pár kulcsfontosságú információt a Galaxy Fold 2 kijelzőjével kapcsolatban. Ezek szerint ha szétnyitjuk a Fold-ot akkor egy 7,59 hüvelykes 2213 x 1689 pixelfelbontású és 372 ppi pixelsűrűségű kijelző tárul majd elénk.

galaxy-fold-2-1

A fentieken kívül kiderült az is, hogy az idei Fold 7,59 hüvelykes kijelzője már 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát tudhat majd magáénak. Ez pedig azt jelenti, hogy még gördülékenyebben futnak majd a játékok a hatalmas kijelzőn, de mellé gyorsabban merülő akkumulátort is kapunk. Ezért reméljük a Samsung meghagyja majd nekünk azt a lehetőséget, hogy mi válasszuk ki a frissítési frekvenciát.

galaxy-fold-2-2

Kiderült az is, hogy a Fold 2 kijelzője támogatni fogja az S-Pen-t, tehát a Galaxy Note ceruzáját a közeljövőben már a Foldon is használhatjuk. Ha már a megjelenítőnél tartunk, akkor a kijelzőbe épített kamerákról is érkezett hír. Állítólag a Fold 2 mindkét kijelzőjében egy kameralyuk gondoskodik majd az előlapi kamera helyéről. A benne lévő processzor jó eséllyel a Snapdragon 865 lesz, mivel az előző generációba is Qualcomm lapka került. A bemutatóra állítólag a Galaxy Note 20 leleplezésekor számíthatunk, tehát jó eséllyel augusztusban megismerkedhetünk vele.