Galaxy Note 10: magyarázat érkezett a Samsungtól a lemaradt jack csatlakozó ügyében

note-10-cover

Pár évvel ezelőtt, amikor az Apple kihagyta a jack csatlakozót a mobiljaiból, kapta a savat rendesen a Samsungtól, majd idén már ők sem tettek jack kimenetet a Galaxy Note 10 szériába, most megtudtuk, hogy miért.


A Samsung Galaxy Note 10 és Note 10+ a napokban mutatkozott be. Már korábban is lehetett hallani, hogy 3,5 mm-es jack kimenet nélkül debütálhatnak a dél-koreai gyártó legújabb csúcsmodelljei. Amikor 2016-ban az Apple jack csatlakozó nélkül mutatta be az iPhone 7 és iPhone 7 Plus mobilokat, a Samsung piszkálódott rendesen a cupertinói céggel. Ezzel kapcsolatban több videó is érkezett akkor, melyek közül azóta már eltüntetett párata YouTube-ról a Samsung, de a vállalat Malajziai csatornáján még megtalálható az egyik.

Idén azonban úgy hozta a sors, hogy a Note 10 és Note 10+ sem kapott jack kimenetet. Ezzel kapcsolatban kaptunk is most egy magyarázatot a Samsungtól, melyet szóvivőjük kellő egyszerűséggel válaszolt meg a The Verge-nek. A szóvivő elmondta, hogy így tudtak nagyobb akkumulátor tenni a két telefonba, mely mellett még az S Pen-nel is számolniuk kellett. Így már tudjuk, hogy mért nem kapott jack kimenetet a Note 10 és Note 10+. Már csak az a kérdés, hogy az USB Type C kimenetet jack-re átalakító kábel miért nem alaptartozéka a Note 10/10+ dobozának.