Galaxy S20+ 5G: Megjött az első fotó a Samsung hamarosan érkező csúcsmobiljáról

Az XDA Developers-es Max Weinbach-nak sikerült néhány képet szereznie a Galaxy S20+ 5G-ről, és az is kiderült milyen S20 modellek fognak piacra kerülni.


A Twitteren megosztott képek megerősítik mindazt, amit már tudunk a Samsung heteken belül debütáló csúcsmobiljának kialakításártól. A dizájnban nagyon nincs változás az OnLeaks által közzétett renderképekhez képest, csak a kameramodulok elhelyezése nem egyezik. Összesen öt változat várható, ezek a Galaxy S20, Galaxy S20 5G, Galaxy S20+, Galaxy S20+ 5G és Galaxy S20 Ultra 5G lesznek. Az 5G képes modellek Snapdragon 865-tel jönnek, az LTE-s variánsok pedig Exynos 990-et kapnak a motorháztető alá.

Max kitér arra, hogy a készülék két oldalán a kijelző nem olyan nagy ívben hajlított mint a Galaxy S10+-nál, a Samsung csak 2,5D üveget használt. Az előlapi kamera már a megjelenítő közepén van, és csúnya pirula alakú kivágás helyett csak egy apró kör alakú kameralyuk rondít bele az összképbe. A Galaxy S20+-nál – és valószínűleg a többi modellnél is – a Bixby gomb eltűnt, remélhetőleg örökre. A hátlapon a már egyre elterjedtebb négyzet alakú kameraszigetet találjuk, rajta négy modul helyezkedik el, ebből három egymás alatt, egy pedig külön a LED vaku és a mikrofon között.

A rendszerchipen kívül egyelőre nem tudni, hogy van-e más légyeges eltérés a Galaxy S20+ és Galaxy S20+ között, de Max elmondta, hogy több infója is van még a Galaxy S20 szériával kapcsolatban, köztük videó is, az elkövetkezendő néhány napban ezeket is közzéteszi.

A Samsung legújabb csúcsmobiljainak bemutatója február 11-én lesz San Franciscóban. Ezen a show-n nem csak a Galaxy S20 szériával ismerkedhetünk meg, hanem jön egy új hajlítható telefon is, állítólag Galaxy Bloom néven, de egy friss infó szerint már az sem biztos, hogy így fogják hívni az eszközt.