Google Maps hibák, Önt is zavarja a bajos hetes?

A 7 Google hiba

A Google Maps, alighanem az egyik legjobb térkép szolgáltatás. Az egyik legkritizáltabb árukapcsolásuk az, hogy ha megérkezünk valahova, akkor bombáz a környék szolgáltatásaival és értékeléseivel kapcsolatban.

itt írtunk arról, hogy miért a Google Maps az egyik legjobb!

Ahhoz képest, hogy mennyi adatot szedd össze a Google a felhasználók visszajelzései alapján sokkal jobb is lehetne.

Tehát a kezdeti összegzés az, hogy a maga kategóriájában igenis nagyon jó de ezek után önmagához képest is mérhető ütemben tudnia kellene fejlődni.

1 Zavaros felület

Vezetés közben sokakat zavar, hogy nem az a letisztult felület tárul eléjük, mint az Apple Maps esetén, ahol valamennyi funkciónak színe is van. A Google Maps is használ színeket de sokszor az alap kék, piros, sárga, zöld színek már fárasztóak lehetnek a szemnek.

2 Sávsegítő

A Waze megvásárlásával a Google átvette az addig szemmel nagyon jól követhető sávsegítőt.

Ennek ellenére sokszor a Waze jól bevált szemléletes és jól értelmezhető sávsegítő helyett egy pici és kevésbé kontrasztos sávsegítőt kapunk.

Az Apple Maps is jobban kiemeli a sáv váltásokat, sokan csak rápillantanak és tudják merre az arra, a Google esetében a vezetés közbeni plusz tartalom, amit értelmezni kell sokszor nehezíti a vezetést.

3 Népszerű helyek túltolása

“Sose szabad fullba nyomni a kretént” – ahogy mondta Robert Downey jr a Trópusi Vihar c filmben.

Senki se értse félre ez csak egy tréfás megjegyzés volt de, tényleg nem jó ha állandóan a már népszerű helyeket jelzi csak a rendszer, mert ez önmagában hordozza, hogy először sok visszajelzés alapján népszerűvé kell válni.

Megfordíthatnánk a dolgot, hogy az új vagy kevésbé népszerű de jó helyeket részesítse előnyben a rendszer.

Vagy az előző visszajelzéseink alapján ajánlhatna hasonló de szintén kevésbé felkapott helyeket. Nem mindig az a legjobb hely ahol sokan vannak, sőt vannak, akiknek a jó hely magával hordozza azt, hogy nincsenek sokan, mert nem szeretik a tömeget.

4 Tömegközlekedés

Sokan a GM (Google Maps) helyett más appot használnak, mert úgy érzik, hogy az autós útvonaltervezésen kívül a maps egyszerűen nem képes kezelni élőben csúszás nélkül a menetrendeket.

Ez azért gond, mert egy 1-2 perces csúszás is jelenthet késést, ami utána akár 30 perces várakozást hoz magával.

5 Soha véget nem érős értesítés hullám

A folyamatos értesítések semmi képpen sem segítenek abban, ha valaki egyszerűen csak elakar jutni A-ból B-be vagy esetleg inni és enni valót szeretne keresni. Nagyon zavaró, amikor egy szolgáltatásra adott visszajelzés után még külön szól a Google, hogy értékeljél, mert az milyen jó!

A Google Térkép értesítéseinek kikapcsolásához elég ha megnyitjuk Google Térképet, koppintunk a profilképre, kiválasztjuk a Beállítások lehetőséget és kiválasztjuk az Értesítések elemet. Itt beállíthatjuk, hogy milyen értesítéseket kapjunk, és milyet ne.

Adat, adat és adat

A gond ott kezdődik hogy ha sokat utazunk akkor előfordul, hogy sokat használjuk a térképet közeli nézetben, amihez kell adatforgalom.

A Google persze ajánlja, hogy töltsük le offline módba amit szeretnénk de ahhoz is adatforgalom kell meg előre gondolkodni, ami egy random trip esetén nem praktikus.

Személyes (privát) dolgok

Sokan nehezményezik, hogy amikor elindít valaki egy útvonalat onnan ahol éppen van, akkor az appon belül jóvá kell hagynia és megkell erősítenie, hogy éppen hol van, mert addig nem tervez útvonalat a rendszer.

A Google megoldásával szemben az Apple és a Waze kérdés nélkül elindul, ami sokakat jogosan zavarhat.

Zárásként egy pár perces videó A Google Maps, a Waze és az Apple Maps összehasonlításáról!

MEGOSZTÁS