Hamarosan több Sony és HTC mobilra is jön az Android 9 – FRISSÍTVE

A legújabb Android rendszer érkezése mindig is lázban tartja a felhasználókat, ezt a gyártók is tudják és általában azok akiknek nem éppen a legjobbak az értékesítési mutatói, meg is próbálják kihasználni.


A Sony és a HTC szekere már jó ideje nem épp úgy megy ahogy azt a szeretnék, ugyan a Sony-nak csak mobil részlege érintett mivel több eszköz gyártásával is foglalkoznak, de a HTC-nél azért nem túl rózsás a helyzet. Annak érdekében, hogy visszacsalogassák (vagy megtartsák) a vásárlókat természetesen lehet több dologgal is próbálkozni, ilyen például az éppen aktuális legfrissebb Android rendszerre való mielőbbi átállás. Az Android 9 Pie augusztus 7-én mutatkozott be és a Sony már be is jelentette, hogy hat készülékére a jövő hónaptól megérkezik a platform. A Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XZ2, XZ2 Compact és XZ2 Premium tehát már szeptemberben Pie-ra frissülhet.

FRISSÍTVE: A Sony listája kiegészült az Xperia XA2Xperia XA2 Plus és Xperia XA2 Ultra okostelefonokkal, amikre 2019 elején lesz várható az Android Pie.

A HTC is közzétett egy bejegyzést Twitter oldalán, mely szerint hamarosan nekik is négy mobiljuk Android 9-re frissül, ezek a HTC U12+, U11+, U11 és U11 life (Android One). A tajvani cég még pontos dátumot nem közölt, de remélhetőleg hamarosan közzéteszik frissítési ütemtervüket is.