Hat darab hátlapi kamerával jön a Nokia 10 ?

A közeljövőben a Nokia 9 bemutatására számíthatunk a HDM Global-tól. Ha minden igaz következő hónap végén az MWC ismerkedhetünk meg a minimális kávákkal rendelkező készülékkel.


Most azonban megjöttek az első pletykák a Nokia 10-ről is, persze a forrás nem hivatalos, de mint tudjuk minden szóbeszédnek van alapja. Úgy tűnik a készülék elindul a Nokia 808 Pureview és a Lumia 1020 nyomdokain, akik a maguk idejében a vetélytársakhoz képest elég izmos kamerát kaptak. Kínai forrás kiszivárogtatott egy kezdetleges vázlatot, amin állítólag a Nokia 10 hátlapja látható. Rajta hat darab kamerával, köztük pedig egy LED vakuval, körkörös revorver tárra emlékeztető kialakításban.A modulokról egyenlőre nincs infó, annyi azért kiderült, hogy 2018 második felében számíthatunk az eszköz debütálására, feltehetően a berlini IFA kiállításon. Csúcsmobil révén valószínűleg Snapdragon 845 lapkával kalkulálhatunk, ami egyébként akár hét darab kamerával is megbirkózik, így a technológia adott, nem lehetetlen az elképzelés. Hátul az egységek alatt található egy ujjlenyomatolvasó is, tehát a Synaptics által a napokban bejelentett chip kimaradhat a Nokia 10-ből.

Ha ilyen terveket dédelget a HMD, akkor ismételten a Zeiss segítségét kérhetik az új zászlóshajó elkészítéséhez. A külső a manapság igen divatos 18:9-es képarányú kijelző lehet, káva nélküli kialakítással. Elég merész elképzelés, kérdés mi valósul meg belőle.