Huawei Enjoy Z 5G: megérkezett a Huawei olcsó 5G-s mobilja

A tavaly érkezett 5G képes mobilok után sejteni lehetett, hogy idén már olcsóbb változatok is jönnek. A Huawei Enjoy Z 5G is egy ilyen készülék és nagyon baráti áron érkezett.

Az Enjoy Z 5G méretes 6,57 hüvelykes Full HD+ felbontású megjelenítővel debütált. 20:9-es képarány mellé egyébként 90 Hz-es képfrissítési rátát kapunk, ami ebben az árkategóriában kifejezetten jónak számít. A megjelenítő körül vékony kávákat találunk, a felső sávban pedig egy kicsi notch ad helyet a 16 megapixeles előlapi kamerának. Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó viszont nincs, helyette az egyik jobb oldalon lévő gombban találjuk a biometrikus azonosítót.

enjoy-z-1

A készülék hátlapján három kamera van, ezek közül az elsődleges szenzor egy 48 megapixeles széles látó. Van még továbbá egy 120 fokos 8 megapixeles ultra széles és egy 2 megapixeles makró kamera is. Adott a 4K felbontású videók készítése, de csak 30 fps-el.

enjoy-z-2

A Huawei Enjoy Z 5G belsejében ezúttal nem Kirin hanem egy MediaTek lapkát találunk. Nem is olyan régen hallhattuk azt pletykaszinten, hogy a Huawei mobiljai a közeljövőben ilyen processzorral érkezhetnek. Sok időnek nem is kellett eltelnie, a jelenlegi készülék Dimensity 800 lapkakészlettel dolgozik. Mellé 6 vagy 8 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB tárhelyet kapunk, utóbbit a Huawei féle NM kártyával tudjuk bővíteni. Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh, melyet 22,5 wattos gyorstöltéssel tudunk táplálni.

enjoy-z-3

Sajnálatos módon az új rendszerchip ellenére is GMS nélküli a telefon. A rendszer egyébként Android 10, a kezelőfelület pedig EMUI 10.1. Az ár mint fentebb is említésre került egész kedvező lett. 75.500 forintnak megfelelő valutát kérnek a 6/64 GB-os variánsért. Valószínűleg itthon ennél drágább lesz majd az, a globális premierről egyébként még nem érkezett eddig hír.