Kamerában nincs ellenfele a Huawei új csúcsmobiljának

p40-pro-dxo-cover

Ahogy várható volt nem kellett sok időnek eltelnie, hogy a Huawei P40 Pro-t tesztelje a DxOMark és az sem mondható meglepőnek, hogy a Huawei csúcsmobilja egyből a virtuális listájuk első helyére került.

Pár nappal a Huawei P40 mobilok bemutatója után már meg is jelent az egyik P40 modell tesztje a DxOMark oldalán. Mivel a Huawei P40 Pro+ csak a nyár elején fog érkezni így kénytelenek voltak beérni a P40 Pro-val. Már az alap Huawei P40 is 50 megapixeles RYYB főkamerát kapott, de a P40 Pro-ban ez mellé még további ütős szenzorok járnak. Van egy 12 megapixeles telefotó, egy 40 megapixeles ultra széles és egy ToF kamera is a hátlapon. Az előlapra pedig egy 32 megapixeles autó-fókusszal ellátott kamerát és egy ToF szenzort helyezett el a Huawei.

p40-pro-dxo-2

A DxOMark-nál a tesztet követően a Huawei P40 Pro azonnal az első helyre került. A korábbi csúcstartó Xiaomi Mi 10 Pro és a vele azonos pontszámot elérő Oppo Find X2 Pro-volt. Mindkét telefon fotós képességeit 124 ponttal díjazta a DxOMark, a P40 Pro pedig ezeknél is jobban teljesített. Az elért pontszáma 128 lett, ami az eddigi legmagasabb összpontszám amit a DxO telefonnak adott.

p40-pro-dxo

A DxOMark tesztjéből kiderült, hogy a Huawei legjobb zoom kamerára áldozott erőfeszítései megtérültek. A telefon zoom képességei lenyűgözték a DxOMark tesztereit, de ezen kívül a főkamera széles dinamika tartományát is dicsérték. Elmondásuk alapján ez osztályvezető a hasonló készülékek között. Természetesen az autó-fókusszal ellátott szelfi kamera is nagyon jól teljesített a teszten. Illetve az expozíciót és a kontrasztot is kiemelték. A P40 Pro kameráinak tudásáról igazából egész nap lehetne írni, a DxOMark azonban megkönnyíti azok dolgát akiknek fontosak egy adott telefon fotós képességei. Nagyon úgy tűnik, hogy jelenleg ez a legjobb telefon ezen a téren a piacon. Akit nem zavar a Google szolgáltatások hiánya és gondolkodott egy ilyen mobilon annak mindenképpen érdemes lecsapni rá.